search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:38
MENU CLOSE

Α. Λοβέρδος για Σκοπιανό: Πρώτα συνολική λύση και μετά ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

02.02.2018 12:01
loverdos-6.jpg

 

Θολό τοπίο διαβλέπει στο ζήτημα του Σκοπιανού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στο ”Ακραίως” με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να προωθηθεί λύση – πακέτο, αλλιώς η διαπραγμάτευση οδηγείται σε ναυάγιο. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Βάζω ως κριτήριο τη θέση της Ελλάδας που επικαλείται η κυβέρνηση, ότι η θέση της Ελλάδας πρέπει να είναι λύση – πακέτο. Αν η κυβέρνηση την εγκαταλείψει είναι δικό της θέμα. 

Εκτιμώ πως δεν μπορεί ο κ.Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς να αναδιπλωθούν σε σχέση με την πάγια εθνική θέση. Αν το κάνουν, θα έχουν πρόβλημα. Αυτή η γραμμή υπάρχει και σήμερα, είναι ζωντανή γραμμή. Αν η κυβέρνηση κατακερματίσει το θέμα, θεωρώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουμε. Δυσκολεύεται από αυτό και δεν ξέρω τελικά τι στάση θα κρατήσει». 

Όπως επίσης πρόσθεσε: «Είχα κάνει την εκτίμηση ότι από τις δηλώσεις Νίμιτς προέκυπτε ότι το θέμα κατακερματίζεται, σαλαμοποιείται. 

Ενημερωθήκαμε μετά αρμοδίως και στη συνέχεια, έγραψαν οι εφημερίδες τις σκέψεις Νίμιτς να πάει μέχρι το καλοκαίρι με το όνομα, να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια έπονται. Οι χθεσινές δηλώσεις Ντιμιτρόφ είπαν σαφώς ότι θέλουν χρόνο για τα ζητήματα που θέλουν να λύθουν. Αν η θέση Ντιμιτρόφ είναι η θέση της FYROM τότε η διαπραγμάτευση οδηγείται σε ναυάγιο». 

Μίλησε, δε, για την ”παγίδα” της καταρκεματισμένης λύσης: «Μπορεί να σου πει: Ότι βάζω σε ένα χρόνο το τάδε θέμα με την ΕΕ αν έσυ κάνεις εκείνο, μετά από δύο χρόνια αν κάνεις το άλλο και αυτό να εμφανιστεί ως συνολική λύση, αλλά δεν είναι συνολική λύση. Συνολική λύση είναι όλα αυτά λυμένα και μετά ένταξη στο ΝΑΤΟ. Θηλιά στο λαιμό με θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν είναι καλή πράξη». 

Σε σχέση με την στάση του ΠΑΣΟΚ και το πως θα ψηφιστεί στη Βουλή το ζήτημα υπογράμμισε: «Έχουμε μια γραμμή να μην αποφαινόμαστε δημόσια με την στάση των κομμάτων στη Βουλή, αν πριν δεν έχει καταλήξει το θέμα. Κατά το Σύνταγμα, άλλες απαιτούν 180 ψήφους και άλλη απόλυτη πλειοψηφία. Γενικά οι διεθνείς συμφωνίεςέχουν διαφορετική αντιμετώπιση από ό,τι μια απλή συμφωνία». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48