search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:49
MENU CLOSE

Στη δημοσιότητα η «καυτή» έκθεση του FBI για τις προεκλογικές καμπάνιες

02.02.2018 18:20
Στη δημοσιότητα η «καυτή» έκθεση του FBI για τις προεκλογικές καμπάνιες - Media

 

Η έκθεση που συνέταξαν οι Ρεπουμπλικανοί και αφορά τις μεθόδους που χρησιμοποίησε το FBI για τις επαφές του Ντόναλντ Τραμπ στη Ρωσία αναφέρει ότι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ευνόησαν τους Δημοκρατικούς κατά των Ρεπουμπλικανών και κατηγόρησε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους ότι καταχράστηκαν την εξουσία τους όταν ζήτησαν άδεια για να επιβλέπουν έναν πρώην σύμβουλο της εκστρατείας του Τραμπ, τον Κάρτερ Πέιτζ.

Σε κανένα από τα αιτήματα που υπέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης –στο οποίο υπάγεται το FBI– δεν αποκαλυπτόταν ότι η σύνταξη αυτού του “φακέλου” χρηματοδοτήθηκε από τους Δημοκρατικούς.

Σύμφωνα πάντα με το τετρασέλιδο υπόμνημα, ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής διευθυντής του FBI Άντριου Μακέιμπ κατέθεσε στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι δεν θα είχε επιδιωχθεί να εκδοθεί εντολή παρακολούθησης για τον σύμβουλο του Τραμπ χωρίς τις πληροφορίες που περιέχονταν στον φάκελο αυτόν.

Ο Μακέιμπ παραιτήθηκε στις αρχές της εβδομάδας αφού κατηγορήθηκε από τον πρόεδρο Τραμπ για μεροληψία σε βάρος του.

Ο Στιλ έπαψε να είναι πηγή του FBI επειδή αποκάλυψε στα μέσα ενημέρωσης, το 2016, τους δεσμούς του με την ομοσπονδιακή αστυνομία. Τον Σεπτέμβριο του 2016 εξέφρασε σε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Δικαιοσύνης την “αγωνία” του να μην εκλεγεί ο Τραμπ στην προεδρία.

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων δημοσιοποίησε αυτό το υπόμνημα που καταγγέλει τις μεθόδους του FBI λίγα λεπτά αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι το αποχαρακτήρισε. Το κείμενο αυτό έχει συνταχθεί από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Επιτροπής, τον Ντέβιν Νούνες, παρά τις αντιρρήσεις των Δημοκρατικών που μετέχουν στην Επιτροπή, του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος του FBI: Οι πράκτορες υπηρετούν το έθνος και το Σύνταγμα

Η ένωση που εκπροσωπεί τους πράκτορες του FBI, μετά τη δημοσιοποίηση ενός αμφιλεγόμενου υπομνήματος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, υπερασπίστηκε το έργο της υπηρεσίας τονίζοντας ότι “δεν έχει επιτρέψει και δεν θα επιτρέψει την κομματική πολιτική να την περισπάσει” από την “αποστολή της”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων του FBI Τόμας Ο’Κόνορ, σε μια ανακοίνωση που έστειλε μέσω e-mail, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία είναι αφοσιωμένοι στο έθνος και στο Σύνταγμα των ΗΠΑ και πρόσθεσε: “Ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να ξέρει ότι θα συνεχίσει να τον υπηρετεί σωστά η πλέον έγκριτη υπηρεσία επιβολής του νόμου παγκοσμίως”.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:46