search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:39
MENU CLOSE

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 8.166 θέσεις εργασίας σε υπηρεσίες δήμων

02.02.2018 18:40
Έρευνα: Ένας στους τρεις Έλληνες εργάζεται σε δουλειά κατώτερη των προσόντων του - Media
 
Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση βρίσκεται η πρώτη μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για το 2018, που αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 8.166 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.
 
Η 20ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα και οι ημερομηνίες θα «τρέξουν» από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου.
 
Οι ειδικότητες της προκήρυξης αφορούν σχεδόν όλο το φάσμα των πτυχίων, καθώς ζητούνται μηχανικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, γραμματείς, χειριστές μηχανημάτων, τεχνίτες αλλά και προσωπικό καθαριότητας.
Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του ΑΣΕΠ, η προκήρυξη αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων των 200.000 υποψηφίων, καθώς αφορά θέσεις χωρίς ιδιαίτερα προσόντα, σε σχεδόν όλους τους νομούς της Ελλάδας.
 
Εκτός των παραπάνω θέσεων συνιστώνται επιπλέον (όπως ορίζει ο νόμος) και άλλες 559 θέσεις για την κάλυψή τους από άτομα με ειδικές ανάγκες (Υ.Ε. και Δ.Ε.) που θα προσληφθούν μέσω ΟΑΕΔ, με απόφαση που ήδη εξέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Ετσι αναμένεται να προσληφθούν έως τα τέλη Μαρτίου συνολικά 8.725 υπάλληλοι σε διάφορες ειδικότητες, κυρίως στον τομέα καθαριότητας των δήμων.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στην ΚΕΔΕ, θα δρομολογηθεί και δεύτερη προκήρυξη με 500 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, πέραν των επικείμενων 8.166, η οποία θα περιλαμβάνει αιτήματα δήμων που δεν πρόλαβαν να δηλώσουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό και να ενταχθούν στη μεγάλη προκήρυξη. Υπενθυμίζεται ότι οι ήδη συμβασιούχοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων έχουν ειδική πριμοδότηση στον διαγωνισμό (μόρια για κάθε μήνα πείρας), προκειμένου να έχουν προβάδισμα στη μονιμοποίησή τους.
 
Μοριοδότηση
Συγκεκριμένα θα μοριοδοτηθούν με 17 μόρια για κάθε μήνα πείρας με συνολική πείρα έως 24 μήνες. Ωστόσο και πάλι τουλάχιστον ένα ποσοστό της τάξεως του 15% των σημερινών συμβασιούχων θα μείνει εκτός, εξαιτίας των κοινωνικών κριτηρίων που προβλέπει η προκήρυξη (ανεργία, ηλικία, εντοπιότητα, αριθμός τέκνων, οικογενειακή προέλευση-παιδιά πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας).
 
Οι προσλήψεις του νέου προσωπικού πρέπει να γίνουν άμεσα, καθώς τον Μάρτιο λήγουν και οι συμβάσεις εργασίας των σημερινών συμβασιούχων στην καθαριότητα, οι οποίες παρατάθηκαν κατ’ εξαίρεση έως τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, για να μη μείνουν οι δήμοι χωρίς προσωπικό.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:38