search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:21
MENU CLOSE

Η Amazon φοράει ειδικό βραχιόλι στους εργαζόμενούς της για να τους παρακολουθεί

02.02.2018 19:47
Η Amazon φοράει ειδικό βραχιόλι στους εργαζόμενούς της για να τους παρακολουθεί - Media

 

Η Amazon κατοχύρωσε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που επιτρέπει, μέσω ενός βραχιολιού, να ανιχνεύονται οι κινήσεις των χεριών των υπαλλήλων της στις αποθήκες προκειμένου να παρακολουθεί την εργασία τους, μια ιδέα που προκάλεσε ήδη την κατακραυγή στην Ιταλία.

Αυτό το σύστημα «ανίχνευσης (…) των κινήσεων των χεριών ενός υπαλλήλου (…) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της ολοκλήρωσης των έργων που τους έχουν ανατεθεί» όπως την απογραφή κα την προετοιμασία των παραγγελιών, εξηγείται στα επίσημα έγγραφα που σχετίζονται με αυτήν την ευρεσιτεχνία, τα οποία είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και τα οποία δημοσίευσε ο ιστότοπος Geekwire.

Η συσκευή «προβλέπεται να τοποθετείται (…) κοντά στο χέρι ώστε να εκπέμπει δονήσεις» οι οποίες θα κατευθύνουν τον εργαζόμενο, σημειώνεται στο έγγραφο.

«Η φημολογία σχετικά με αυτήν πατέντα είναι εσφαλμένη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου της Amazon. «Καθημερινά, σε οποιαδήποτε επιχείρηση στον κόσμο, οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν σκάνερ στο χέρι για να κάνουν την απογραφή και να προετοιμάσουν τις παραγγελίες», συμπλήρωσε η ίδια.

«Η τοποθέτηση αυτού του εξοπλισμού σύντομα στον καρπό των υπαλλήλων θα τους επιτρέπει να έχουν τα χέρια τους ελεύθερα και να μην έχουν συνεχώς το βλέμμα τους στραμμένο σε οθόνες» εξήγησε η Amazon, εκτιμώντας ότι εάν αυτή η ιδέα υλοποιηθεί κάποια στιγμή, θα βελτιώσει τον τρόπο οργάνωσης των υπαλλήλων οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την προετοιμασία των παραγγελιών.

Η ιδέα έχει ήδη πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις στην Ιταλία και ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Πάολο Τζεντιλόνι σημείωσε ότι «η πρόκληση είναι να γίνεται ποιοτική δουλειά και όχι η εργασία με ένα βραχιόλι».

«Άνθρωπος ή σκλάβος; Θέλω να επανέλθει η αξιοπρέπεια στην εργασία, ορισμένες πολυεθνικές εκμεταλλεύονται, ασκούν πιέσεις και κατόπιν απορρίπτουν. Αρκετά!» ήταν η αντίδραση του ηγέτη της Λέγκας του Βορά Ματέο Σαλβίνι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:20