search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:39
MENU CLOSE

Το σίριαλ της βίας

29.11.2011 11:17
Το σίριαλ της βίας  - Media

Η κρίση, εκτός από δυσάρεστες μειώσεις, έχει και επώδυνες αυξήσεις. Φυσικά μιλάμε για την αύξηση της εγκληματικότητας σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της χώρας.

Η κρίση, εκτός από δυσάρεστες μειώσεις, έχει και επώδυνες αυξήσεις. Φυσικά μιλάμε για την αύξηση της εγκληματικότητας σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της χώρας. Μιας χώρας που αποδείχτηκε και εδώ ανοχύρωτη, ανέτοιμη και… εγκληματικά αμελής απέναντι όχι μόνο στα οικονομικά της, αλλά και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, κυρίως όπως αυτό προέκυψε από τη Σύνοδο της Λισσαβώνας. Κάθε μέρα το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο με κρούσματα που καταδεικνύουν ότι η βία πλέον εισβάλλει επικίνδυνα στην καθημερινότητά μας, με άγνωστες προς ώρας επιπτώσεις στον συλλογικό μας ψυχισμό. Η αποδοχή εγκληματικών ενεργειών από μια φοβισμένη κοινωνία κρατά τους πολίτες ομήρους ενός πανικού που δύσκολα αντιμετωπίζεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με αστυνομικές μεθόδους, ούτε έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα ή μη των αστυνομικών αρχών. Το πρόβλημα σχετίζεται με την πλήρη ανικανότητα της πολιτείας σε όλα τα επίπεδα. Εδώ αποκαλύπτεται και ο ανεύθυνος ρόλος όλου του πολιτικού συστήματος, που διαπρέπει στον καταγγελτικό ρόλο, αλλά υστερεί δραματικά στον δημιουργικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15