search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:06
MENU CLOSE

Γυαλιά οράσεως μετ’ εμποδίων από τον ΕΟΠΥΥ – Συνάντηση για να αλλάξει το κλίμα

03.02.2018 10:21
ΕΟΠΥΥ: Ποιους ασφαλισμένους αποζημιώνει για τα γυαλιά οράσεως - Media

 

Ύστατες προσπάθειες να αλλάξει την άποψη των οπτικών και να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, κάνει το υπουργείο Υγείας.

Οι οπτικοί εδώ και εβδομάδες αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ βάση των οποίων θα πληρώνονται μετά την αγορά γυαλιών οράσεως από τους ασφαλισμένους, οι οποίοι δε θα προκαταβάλουν τα 100 ευρώ που δικαιούνται από τον Οργανισμό.

Οι οπτικοί φοβούνται ότι κατά τη συνήθη τακτική του ΕΟΠΥΥ θα πληρώνονται με μήνες καθυστέρηση με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Διαβάστε ΕΔΩ γιατί αντιδρά ο κλάδος: «ΕΟΠΥΥ: Γυαλιά οράσεως με αγκάθια! Συνεχίζεται η κόντρα οπτικών υπ.Υγείας»

Σε συνάντηση πάντως που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των Οπτικών, η ηγεσία του υπουργείου υγείας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του κλάδου ότι θα αποπληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ σε λιγότερο από 60 ημέρες.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά από το υπουργείο Υγείας: «Πιο αναλυτικά, οι Οπτομέτρες ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής τους από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της συνάντησης, αποζημιώνει τους παρόχους τους εντός των συμβατικών υποχρεώσεων και μάλιστα σε διάστημα κάτω των 60 ημερών για σημαντικό αριθμό παρόχων».

Ωστόσο συνολικά τα χρήματα που θα διατεθούν για φέτος για γυαλιά οράσεως των περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ είναι 50 εκατ.ευρώ.
Στην περίπτωση όμως που το ποσό αυτό ξεπεραστεί, οι οπτικοί θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα της υπέρβασης (claw back).

Όπως εξηγεί το υπουργείο Υγείας: «Οι Οπτομέτρες ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής τους από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της συνάντησης, αποζημιώνει τους παρόχους τους εντός των συμβατικών υποχρεώσεων και μάλιστα σε διάστημα κάτω των 60 ημερών για σημαντικό αριθμό παρόχων.

Παράλληλα, αναλύθηκε ο τρόπος διαμόρφωσης του «κλειστού» προϋπολογισμού για το 2018, ύψους 50 εκατ. ευρώ, για οπτικά είδη (σύμφωνα με τις δαπάνεςπροηγούμενων ετών αλλά και τον επιπολασμό των παθήσεων όρασης στον ελληνικό πληθυσμό) καθώς επίσης και του τρόπου ενός δικαιότερου rebate όγκου για τους Οπτομέτρες. Με τις δύο αυτές παρεμβάσεις εκμηδενίζεται η πιθανότητα υπέρβασης του ορίου δαπανών στη συγκεκριμένη κατηγορία και εφαρμογής clawback στους παρόχους».

Να σημειωθεί ότι 11 Φεβρουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του κλάδου προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Πηγή: healthreport.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:06