search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41
MENU CLOSE

Ιταλία: Υποψήφιος με τη Λέγκα του Βορρά ο 28χρονος που πυροβόλησε μετανάστες (Videos)

03.02.2018 12:02
Ιταλία: Υποψήφιος με τη Λέγκα του Βορρά ο 28χρονος που πυροβόλησε μετανάστες (Videos) - Media

Ενας άνδρας άνοιξε σήμερα πυρ εναντίον περαστικών στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις αφρικανούς μετανάστες και σύμφωνα με το Reuters πρόκειται για μια επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο.

Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Tgcom, ο άνδρας αυτός συνελήφθη. 

Πρόκειται για τον Λούκα Τράνι, έναν 28χρονο Ιταλό με ξυρισμένο κεφάλι, που χαιρέτησε φασιστικά όταν τον συνέλαβαν υψώνοντας και τεντώνοντας το δεξί του χέρι. 

Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λέγκα του Βορρά στις δημοτικές εκλογές του 2017.

Ο δήμαρχος της Ματσεράτα, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 χλμ ανατολικά της Ρώμης, έκανε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

“Μείνετε στα σπίτια σας μέχρι νεωτέρας. Κυκλοφορεί ένας ένοπλος με το αυτοκίνητό του που ανοίγει πυρ στους δρόμους της πόλης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Facebook ο δήμαρχος Ρομάνο Καραντσίνι.

Ο τραυματισμός μεταναστών σήμερα στην πόλη της κεντρικής Ιταλίας, Ματσεράτα, από έναν άνδρα που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, συνδέεται από τα μέσα ενημέρωσης με την δολοφονία μιας 18χρονης από μετανάστη, πριν από λίγες ημέρες στην ίδια πόλη.

To τεμαχισμένο πτώμα 18χρονης μετανάστριας

Πριν από τρεις ημέρες, το πτώμα της 18χρονης Παμέλα Ματροπιέτρο βρέθηκε τεμαχισμένο μέσα σε δυο βαλίτσες σε περιοχή λίγο έξω από την πόλη της Ματσεράτα.

Οι έρευνες χάρη σε εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος, οδήγησαν στην σύλληψη του Νιγηριανού Ίνοσεντ Οσεγκάλε, 29 ετών, ο οποίος γνώριζε το θύμα. Η κοπέλα είχε απομακρυνθεί από κοινότητα για την απεξάρτηση τοξικομανών και ο Οσεγκάλε είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών.

Η αγριότητα του εγκλήματος προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη της χώρας. Και η σημερινή βίαιη ρατσιστική επίθεση κατά μεταναστών που βρίσκονταν στον σταθμό και σε καφέ της Ματσεράτα, πιθανόν να είναι έργο κάποιου παράφρονα έπειτα από την δολοφονία της Παμέλα Ματροπιέτρο, όπως μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:39