search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:04
MENU CLOSE

Toυρκία: Η αστυνομία συνέλαβε 82 ύποπτους σε επιχειρήσεις με στόχο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

03.02.2018 15:22
Επιστολή Τραμπ: Οι τουρκικές ενέργειες στη Συρία υπονομεύουν τον αγώνα κατά του ISIS - Media

 

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 82 ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, 77 εκ των οποίων ξένοι υπήκοοι, στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. 

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ομάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έβαλαν στο στόχαστρό τους ύποπτους που θεωρείται ότι ενήργησαν για λογαριασμό τζιχαντιστών, οι οποίοι μετέβησαν σε εμπόλεμες ζώνες στη Συρία και το Ιράκ και προετοίμαζαν επιθέσεις σε αστικά κέντρα της Τουρκίας.

Ταυτόχρονες επιχειρήσεις της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 16 διευθύνσεις δέκα συνοικιών της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίσει πότε πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση.

Το ρεπορτάζ του πρακτορείου δεν διευκρινίζει ποιά αποδεικτικά στοιχεία διέθετε η αστυνομία για να οδηγηθεί στα ίχνη των υπόπτων αλλά επισημαίνει ότι κατασχέθηκε ψηφιακό υλικό και έγγραφα στη διάρκεια των εφόδων.
 
Η Τουρκία συμμετέχει στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ και έχει συλλάβει περισσότερους από 5.000 ύποπτους τζιχαντιστές, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει απελάσει χιλιάδες ξένους μαχητές.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01