21/02/2020 12:41:30

Κυπριακές εκλογές: Απαιτούσε να ψηφίσει για τη… μητέρα της

Κυπριακές εκλογές: Απαιτούσε να ψηφίσει για τη… μητέρα της - Media

 

Αυτή τη φορά δεν ήταν αδελφός που απαιτούσε να ψηφίσει για τον αδελφό του, όπως συνέβη την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Σήμερα, ήταν η θυγατέρα ηλικιωμένης γυναίκας που απαιτούσε έντονα μάλιστα να ψηφίσει εκ μέρους της μητέρας της, αν και η τελευταία ήταν εις θέση να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, το νέο περιστατικό συνέβη σε εκλογικό κέντρο της Πάφου λίγο πριν το κλείσιμο των καλπών για τη μεσημβρινή διακοπή. Επιβεβαιώνοντας το απρόοπτο συμβάν, η Έφορος Εκλογής Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, επεσήμανε ότι η θυγατέρα εμφανίσθηκε στο εκλογικό τμήμα που ψήφιζε και αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα επέμενε προς τους λειτουργούς να ψηφίσει για τη μητέρα της.

Αν και διαπιστώθηκε ότι η μητέρα της ήταν εις θέση να ψηφίσει κανονικά, είπε η κ. Λάμπρου, η θυγατέρα της έθετε το ίδιο ζήτημα υποστηρίζοντας ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τη διαδικασία.

«Επεξηγήθηκε στην μητέρα πώς θα ψηφίσει και τελικά άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα μόνη της», τόνισε. «Είναι στην κρίση των προεδρευόντων σύμφωνα με τη Νομοθεσία και τους κανονισμούς να κρίνουν ποιος μπορεί να ψηφίσει μόνος του και ποιος όχι και ποιος έχει προβλήματα όρασης ή αναπηρίας. Και η συγκεκριμένη γυναίκα μπορούσε να ασκήσει μόνη το εκλογικό δικαίωμα της, όπως και έπραξε».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.