search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:46
MENU CLOSE

Συλλαλητήριο: Πως το είδαν κυβέρνηση – αντιπολίτευση, οι πολιτικές εκτιμήσεις και η «ψυχή» του Π. Καμμένου

05.02.2018 07:08
Διαδήλωση μαθητών «για τη Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη - Media

 

Συλλαλητήριο για διαφορετικές πολιτικές εκτιμήσεις και διαφορετικές κομματικές προσεγγίσεις ήταν το χθεσινό για την ονοματολογία των Σκοπίων στο Σύνταγμα. 

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για αρκετές χιλιάδες κόσμου και πως δεν υπήρξε «πολιτικός σεισμός».

Στη ΝΔ επεσήμαναν επεσήμανε πως το συλλαλητήριο ήταν μεγαλειώδες και οι πολίτες έστειλαν μήνυμα «έλλειψης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από το Μέγαρο Μαξίμου, και κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, κινήθηκε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος που μίλησε για την «ψυχή των Ελλήνων». 

Πάντως, από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζεται σε όλους τους τόνους πως θα συνεχιστεί κανονικά η διαπραγμάτευση για την ονοματολογία των, ανασύροντας και την απάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. «Έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα. Δεν θέλω ούτε να διχάσω ούτε να ενώσω κανέναν», φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Αναλυτές του χώρου της κεντροδεξιάς, εκτιμούν πως μετά το «μεγαλειώδες χθεσινό συλλαλητήριο, η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μετριοπαθής». 

Μαξίμου για συλλαλητήριο: Ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών παρέμειναν ευσεβείς πόθοι των Σαμαρά – Μητσοτάκη

Ανακοίνωση για το Συλλαλητήριο της Αθήνας για την διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό των Σκοπίων εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου. 

«Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα.

Ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι. Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους», αναφέρει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. 
«Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου. 

«Γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη. Αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει», καταλήγει η ανακοίνωση.  

ΣΥΡΙΖΑ για συλλαλητήριο: Η ΝΔ τζογάρει σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ακροδεξιά για να διχάσει τον ελληνικό λαό

Επίθεση στη ΝΔ για το συλλαλητήριο στην Αθήνα για την ονοματολογία των Σκοπίων εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Το σημερινό συλλαλητήριο διέψευσε πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών του, οι οποίοι όλες τις προηγούμενες μέρες ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη της μαζικότητας, συνεπικουρούμενοι από μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, που λειτούργησαν ως χορηγός επικοινωνίας του», τονίζει το κυβερνών κόμμα μέσα από την ανακοίνωσή του. 

«Το εθνικιστικό και μισαλλόδοξο μήνυμα που εξέπεμψαν οι ομιλίες, η παρουσία σύσσωμης της Χρυσής Αυγής καθόρισαν το μήνυμά του. Επιπλέον, η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ανέδειξε την τυχοδιωκτική στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο δεν διστάζει να τζογάρει σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ακροδεξιά για να διχάσει τον ελληνικό λαό και να εκμεταλλευτεί τις πατριωτικές ανησυχίες του. Η στάση του Κ. Μητσοτάκη στο ζήτημα αυτό αποτελεί μνημείο υποκρισίας και ανευθυνότητας, καθώς δεν τολμά να καταθέσει στον δημόσιο διάλογο ξεκάθαρη θέση για το θέμα της ονομασίας, παρόλο που κατά το πρόσφατο παρελθόν το διαχειρίστηκε η ΝΔ ως κυβέρνηση», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Μητσοτάκης για συλλαλητήριο: Μεγαλειώδης συγκέντρωση – Οι πολίτες εξέφρασαν την αγωνία τους

«Η Νέα Δημοκρατία κι εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν ελεύθερα, ειρηνικά και δημοκρατικά, όπως το Σύνταγμα ορίζει. Η σημερινή έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας δεν είχε κομματικό χρώμα. Κανείς άλλωστε δεν δικαιούται να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για το σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

«Οι πολίτες όμως σήμερα εξέφρασαν και την αγωνία τους. Την έλλειψη εμπιστοσύνης τους σε μία κυβέρνηση που, αντί να συνεργαστεί εξ αρχής με την αντιπολίτευση για να συνδιαμορφώσει μια εθνική γραμμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον Ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα. Ο κ. Τσίπρας δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας. Περιφρόνησε τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών. Έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες. Οι Έλληνες είναι προφανές πια ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτούν οτιδήποτε. Πόσο μάλλον ένα μέιζον εθνικό θέμα. Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έχω χρέος να ακούω το λαϊκό αίσθημα χωρίς όμως να πυροδοτώ πάθη και διχασμούς. Κυρίως όμως έχω το καθήκον να εξασφαλίσω ότι θα πορευτούμε με ενότητα, αυτοπεποίθηση και ρεαλισμό, με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον», πρόσθεσε. 

Καμμένος για συλλαλητήριο: Ήταν η ψυχή των Ελλήνων

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από το Μέγαρο Μαξίμου, τον ΣΥΡΙΖΑ, και κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, κινήθηκε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία «ψυχή των Ελλήνων».

Σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: 

Η ενότητα των Ελλήνων δεν μπορεί να αμαυρωθεί από ακραίους το σημερινό συλλαλητήριο ήταν η ψυχή των Ελλήνων ανεξάρτητα κομμάτων που κανένας δεν μπορεί να μην σεβαστεί

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:41