search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:27
MENU CLOSE

Δεν αντέχουμε άλλο Μίκη…

05.02.2018 09:07
4362302.jpg

 

Ο Μίκης απολαμβάνει τη μεγαλύτερη ασυλία που έτυχε ποτέ να απολαύσει μια προσωπικότητα. Για να επισημάνει κανείς κάποια από τις άπειρες ασυναρτησίες του στις παρεμβάσεις του στη δημόσια ζωή, έπρεπε να περάσει από τα καυδιανά δίκρανα (κυρίως) των αγριοαριστερών που κραύγαζαν ακατάληπτες ανοησίες για αγώνες, για τεράστιο έργο και προσφορά. Ο Μίκης δεν χόρτασε ποτέ την δημοσιότητα, δεν είπε ποτέ «αρκεί», δεν μπορούσε να αντέξει τη σιωπή. Στην πρώτη ευκαιρία, ένιωθε την ασίγαστη ανάγκη να πεταχτεί, να παρέμβει και να πει ότι του κατέβαινε στο κεφάλι, παρασυρμένος από το θηριώδες θυμικό του – αρκεί να δηλώσει παρών. 

Θα ήταν άσκοπο να επισημάνει κανείς τις άπειρες αντιφάσεις και παλινωδίες του, όχι ως ήρωα μυθιστορήματος καθώς σκηνοθετούσε τον εαυτό του, αλλά στην πραγματική ζωή που την χειραγωγούσε πάνω στον καταπιεστικό του εν τέλει θρίαμβο. Κατάφερε να παραμείνει ακόμα και η μουσική του στο απυρόβλητο, εκτός κριτικής, να μην τολμά κανείς παρά να εκφράζεται κολακευτικά. Ήταν υπεράνω  κριτικής και με το δικαίωμα της κριτικής επί παντός του επιστητού. Αυτό ήταν το πλαίσιο μέσα στο οποίο, ωστόσο, δεν βολεύτηκαν οι θηριώδεις του επιθυμίες.

Με δυο λόγια, μας κούρασε με την μεγαλοφυΐα του, με τους ηρωισμούς του, με τα μεγαλεία του. Δεν αντέχουμε άλλο Μίκη, επί τέλους…  Ας μας αφήσει ελευθέρους να τον απολαύσουμε όπου και σε όποια του εκδοχή επιθυμούμε. Δεν χρειάζεται να γίνει εθνική παράκρουση αυτή η  ασυμμάζευτη αγωνία του για ακόμα περισσότερη δόξα, ακόμα περισσότερες τιμές και θριάμβους, ακόμα περισσότερη προσφορά. Ας μας αφήσει να προχωρήσουμε λίγο πιο πέρα από την προστατευτική του σκιά. Μη μας κρατά από το χεράκι – μεγαλώσαμε και θέλουμε να δοκιμάσουμε τα μικρά μας βηματάκια.

Μίκη, άσε μας λίγο να προχωρήσουμε μονάχοι έξω από το μεγαλείο σου!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:25