search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:27
MENU CLOSE

Μέρες Αποκάλυψης στη Ρωσία: Οι χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 100 χρόνων σάρωσαν το σαββατοκύριακο τη χώρα

05.02.2018 14:58
Ο Στάλιν επιστρέφει αλά... εξολοθρευτής: “I will be back” - Media

 

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις που έπληξαν την Μόσχα το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι χειρότερες των εκατό τελευταίων ετών, έχουν προκαλέσει συγκοινωνιακά προβλήματα, αλλά και μποτιλιαρίσματα στην ρωσική πρωτεύουσα, ενώ από τους δρόμους της απομακρύνθηκαν 1,2 εκατομμύριο κυβικά μέτρα χιονιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας, τέτοιας κλίμακας χιονοπτώσεις σημειώνονται μια φορά στα εκατό χρόνια. Εξαιτίας της πρωτοφανούς αυτής χιονόπτωσης ένα άτομο έχασε τη ζωή του ενώ αρκετά τραυματίσθηκαν.

Σήμερα οι χιονοπτώσεις εξασθένησαν, ωστόσο επικρατεί παγετός με την θερμοκρασία να φθάνει του -13 Βαθμούς Κελσίου. Οι χιονοπτώσεις σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας θα αρχίσουν να εξασθενούν από σήμερα Δευτέρα.

Όπως δήλωσαν στο πρακτορείο Ria Novosti οι μετεωρολόγοι του μετεωρολογικού κέντρου «Φόμπος», την Κυριακή η χιονόπτωση έφθασε σε ύψος ρεκόρ ενώ σήμερα το πρωί το στρώμα χιονιού έφθασε τα 43 εκατοστά.

Ο αντιδήμαρχος της Μόσχας Πιότρ Μπιριουκόφ δήλωσε ότι «τέτοιες ποσότητες χιονιού είχαν να πέσουν στην Μόσχα εδώ και 100 χρόνια», ενώ οι ποσότητες χιονιού που έπεσαν το Σαββατοκύριακο υπερέβησαν κατά 100% τις μηνιαίες ποσότητες. Ο Μπιριουκόφ είπε επίσης ότι οι ίδιες οι μετεωρολογικές συνθήκες, οι οποίες άλλαζαν διαρκώς, με το να πέφτει αρχικά χιόνι και μετά να πέφτει χιόνι και βροχή, είχε ως αποτέλεσμα το μείγμα αυτό να παγώνει πάνω στα κλαδιά των δένδρων, ήταν μια δοκιμασία για τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς καταγράφηκαν περισσότερες από εκατό πτώσεις δένδρων πάνω σε αυτοκίνητα.

Χιλιάδες εργάτες του Δήμου εργάζονται νυχθημερόν, όπως δήλωσε ο Μπιριουκόφ, για να εξαλείψουν τις συνέπειες της πρωτοφανούς αυτής χιονόπτωσης

Την Κυριακή για να καθαρισθούν οι δρόμοι από το χιόνι χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 4.000 φορτηγά και περισσότερα από 15.500 εκχιονιστικά μηχανήματα. Από τους δρόμους της Μόσχας αποσύρθηκαν και κόπηκαν 1.600 δένδρα που έπεσαν. Σύμφωνα πάντως με σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών , στην Μόσχα έπεσαν περισσότερα από 2.000 δένδρα το Σαββατοκύριακο, ενώ καταστράφηκαν περισσότερα από10 αυτοκίνητα. Επίσης 780 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητα τους διασώθηκαν από τα σωστικά συνεργεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών στην περιοχή «Ισμαήλοβο» της Μόσχας ένα δένδρο έπεσε πάνω σε τραμ με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια ενώ στο ανοιχτό τμήμα της γραμμής του μετρό Φίλεφσκαγια, εξαιτίας πτώσης δένδρου πάνω στις γραμμές, σημειώθηκαν καθυστερήσεις της τάξεως των 25 λεπτών.

Στα αεροδρόμια της Μόσχας ακυρώθηκαν 22 πτήσεις ενώ 103 πτήσεις ανακοίνωσαν καθυστερήσεις.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο , όπως και των δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών λειτουργεί κανονικά.

Συνολικά το Σαββατοκύριακο απομακρύνθηκαν από τους δρόμους της Μόσχας, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Πιότρ Μπιρουκόφ, 1,2 εκατομμύριο κυβικά μέτρα χιονιού , προσθέτοντας πως οι εργασίες καθαρισμού των δρόμων από το χιόνι θα συνεχισθούν και για τον σκοπό αυτό λαμβάνονται μέτρα. Συνολικά εργάσθηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για την εξάλειψη των συνεπειών που προκάλεσαν οι σφοδρές χιονοπτώσεις 115.000 εργαζόμενοι και περισσότερα από 43.000 φορτηγά, εκχιονιστικά μηχανήματα και άλλα τεχνικά μέσα.

Οι υπηρεσίες παροχής θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας της Μόσχας και των προαστίων της, δήλωσαν στο Ria Novosti, ότι το ενεργειακό δίκτυο λειτούργησε κανονικά το Σαββατοκύριακο και πως οι ισχυρές χιονοπτώσεις δεν επηρέασαν την λειτουργία του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:27