search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:08
MENU CLOSE

«Πυροσβεστικές» παρεμβάσεις από τα Σκόπια μετά το συλλαλητήριο – «Να μείνουμε προσηλωμένοι στην εξεύρεση λύσης»

05.02.2018 15:17
Συνάντηση Δένδια-Οσμάνι την Πέμπτη - Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας - Media
 
Σε «πυροσβεστικές» παρεμβάσεις προχώρησαν αξιωματούχοι της ΠΓΔΜ μετά το χθεσινό συλλαλητήριο για το σκοπιανό στην Αθήνα, προκειμένου να προλάβουν αναζωπυρώσεις εντάσεων και στις δύο χώρες.
 
Έτσι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μπούγιαρ Οσμάνι, αναφερόμενος στο χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία, τόνισε ότι αυτό αποτελεί μέρος του πολιτικού διαλόγου που διεξάγεται με διάφορες μορφές και είναι κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα, ωστόσο, όπως σημείωσε, δεν πρέπει να επηρεάσει τη διαδικασία επίλυσης του θέματος της ονομασίας.
 
«Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμάται ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που υποστηρίζουν την εξεύρεση λύσης και τάσσονται κατά αυτού του τρόπου έκφρασης διαμαρτυρίας. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι πρόκειται για ένα εύκολο θέμα που θα λυθεί χωρίς να αντιμετωπιστούν προκλήσεις στην πορεία. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι πως έχουμε κυβερνήσεις (σ.σ. στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ) που είναι αποφασισμένες να βρουν λύση. Αυτές πρέπει να παραμείνουν ήρεμες και προσηλωμένες στην εξεύρεση λύσης, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στην πορεία. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε σωστές αποφάσεις και όχι εύκολες αποφάσεις», προσέθεσε ο Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος προέρχεται από το αλβανικό συγκυβερνών κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι.
 
Από τη μεριά του, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ανέφερε ότι τους προηγούμενους μήνες, μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ, υπήρχε μια αίσθηση αισιοδοξίας και στις δύο χώρες, προσέθεσε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, ιδιαίτερα μετά το χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα και το προηγούμενο στην Θεσσαλονίκη, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η διαπραγματευτική διαδικασία οπισθοδρομεί.
 
Πληροφορίες: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:07