16/10/2019 04:06:58

Εφιάλτης στη Μοσούλη: Ξεθάβοντας πτώματα από τα ερείπια (Photo, σκληρή εικόνα)

Εφιάλτης στη Μοσούλη: Ξεθάβοντας πτώματα από τα ερείπια (Photo, σκληρή εικόνα) - Media

 

Μπορεί η Μοσούλη να απελευθερώθηκε από τα δεσμά του ISIS, ωστόσο, η φρικτή σφραγίδα των τζιχαντιστών και η κυριαρχία τρόμου που επέβαλλαν στην κατακτημένη πόλη, ακόμα και σήμερα ρίχνει βαριά τη σκιά της.

Τα συνεργεία που εργάζονται για να καθαρίσουν τα συντρίμμια από τις μάχες σχεδόν καθημερινά ανακαλύπτουν πτώματα αμάχων που είτε δολοφονήθηκαν από το ISIS είτε σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μαχών.

Το Russia Today βρέθηκε μπροστά σε μια τέτοια μακάβρια ανακάλυψη, όταν τα συνεργεία που μετακινούσαν συντρίμμια αποκάλυψαν το σε προχωρημένη σήψη πτώμα ενός μικρού κοριτσιού.

Το κορίτσι παραμένει όπως και τουλάχιστον άλλα 500 άτομα χωρίς να μπορεί να ταυτοποιηθεί, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι τέτοια μακάβρια ευρήματα θα συνεχίσουν να εμφανίζονται όσο προχωρούν τα έργα.

Συνολικά, τουλάχιστον 2.500 άτομα σκοτώθηκαν και σχεδόν 1.700 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απελευθέρωσης της Μοσούλης.

Πηγή: Russia Today

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.