search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:24
MENU CLOSE

Αποστάσεις Σταϊκούρα από τα συλλαλητήρια

06.02.2018 14:28
Αποστάσεις Σταϊκούρα από τα συλλαλητήρια - Media

 

Την άποψή του για το συλλαλητήριο μετέφερε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε: «Γενικώς πιστεύω ότι υπεύθυνη εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια. Όταν οι κυβερνητικοί χειρισμοί είναι σοβαροί, η ενημέρωση κομμάτων και κοινωνίας επαρκής και η διαπραγματευτική θέση της χώρας ενιαία και στιβαρή, δεν υφίσταται και ουσιαστικός λόγος πραγματοποίησής τους. Γιατί διαμορφώνεται εθνική γραμμή στο εσωτερικό, με ομοψυχία του λαού. Το είδαμε αυτό κατά την περίοδο 2007-2008».

Ο κ. Σταϊκούρας συνεχίζοντας υποστήριξε: «Αντιθέτως, η κοινωνία εύλογα δυσπιστεί και αντιδρά όταν βλέπει μία κυβέρνηση όπως η σημερινή, να αντιμετωπίζει το θέμα επιπόλαια και αλαζονικά, ανεύθυνα και διχαστικά, χωρίς ενιαία θέση, με διαρκείς αντιφάσεις και παλινωδίες στους κόλπους της, ασκώντας -επί μακρόν- μυστική διπλωματία, λειτουργώντας με όρους εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, απορρυθμίζοντας αντί να σφυρηλατεί το εσωτερικό μέτωπο, μη θέτοντας ρητά και δημόσια ως προϋπόθεση οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης την αλλαγή του σκοπιανού συντάγματος, διαθέτοντας πολλά στελέχη τα οποία υπονόμευαν -κατά το παρελθόν- τον διαπραγματευτικό αγώνα της χώρας, αποδεχόμενα τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία. Το αποτέλεσμα αυτής της ανεύθυνης κυβερνητικής διαχείρισης του θέματος είναι τα συλλαλητήρια, στα οποία πολίτες εκφράζουν τις ευαισθησίες και εκδηλώνουν τις ανησυχίες τους, αμφισβητώντας τις δυνατότητες της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με βάση το εθνικό συμφέρον. Και είναι μεγάλο λάθος κάποιοι να ταυτίζουν αυτές τις ευαισθησίες με ορισμένες ακραίες αντιδράσεις. Γιατί ο γνήσιος πατριωτισμός δεν ταυτίζεται με τον ακραίο εθνικισμό».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:24