search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:18
MENU CLOSE

Παραιτήθηκε μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις ο πρόεδρος της Wynn Resorts

07.02.2018 06:37
Παραιτήθηκε μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις ο πρόεδρος της Wynn Resorts - Media
 
Ο αμερικανός μεγιστάνας των καζίνων Στιβ Γουίν παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Wynn Resorts, γνωστοποίησε η εταιρεία με ένα δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.
 
Η παραίτησή του σημειώθηκε περίπου δέκα ημέρες αφότου είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος πολλών γυναικών που δούλευαν στον όμιλό του, τις οποίες ο Γουίν διέψευσε.
 
«Έγινα εδώ και δύο εβδομάδες αντικείμενο μιας κατολίσθησης αρνητικών σχολίων (…). Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν μπορώ να ασκώ αποτελεσματικά τα καθήκοντά μου. Κατά συνέπεια αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση μου του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου», ανέφερε ο Γουίν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου του.
 
Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των κατηγοριών σε βάρος του, ο Γουίν είχε παραιτηθεί από τα καθήκοντα του υπεύθυνου για τα οικονομικά του ρεπουμπλικανικού κόμματος.
 
Ο Στιβ Γουίν διατείνεται ότι πίσω από αυτές τις καταγγελίες βρίσκεται η πρώην σύζυγός του Ελέιν και ότι απεργάστηκε αυτές τις αποκαλύψεις προκειμένου να κερδίσει σε μια δικαστική διένεξη που έχουν, καθώς ζητεί να αναθεωρηθούν υπέρ της οι όροι του διαζυγίου τους.
 
Ο Γουίν κατείχε το 11,8% του κεφαλαίου του ομίλου Wynn Resorts, ενώ η πρώην σύζυγός του διέθετε άλλο ένα 9,4%, περί τα τέλη του 2016, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό χρήσης του ομίλου.
 
Αφού άρχισε ιδρύοντας μια μικρή εταιρεία με μικρές αίθουσες όπου παιζόταν μπίνγκο, στις βόρειες ΗΠΑ, ο Στιβ Γουίν οικοδόμησε μια αυτοκρατορία στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών. Μεταξύ άλλων, του ανήκουν τα καζίνο Mirage και Bellagio στο Λας Βέγκας.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15