search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:01
MENU CLOSE

Κοντονής: Ούτε ο Τσίπρας δεν ξέρει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες

07.02.2018 19:21
Κοντονής: Ούτε ο Τσίπρας δεν ξέρει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες - Media

 

Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ότι υπάρχει κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης που γνωρίζει την ταυτότητα των τριών προστατευόμενων μαρτύρων που οι καταθέσεις τους συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Κοντονής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η έρευνα είναι σε ένα πρώτο επίπεδο, η δικογραφία βρίσκεται στη βουλή, αξιολογούνται τα στοιχεία και η αξιοπιστία των μαρτύρων για την υπόθεση Novartis», προσθέτοντας: «ας αφήσουμε την δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να μην μιλάμε για στημένες υποθέσεις» και σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτα αυτά που λέει οψίμως η αντιπολίτευση.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων το καθορίζει η Δικαιοσύνη. «Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες και είναι εικασία για το ποιοι είναι οι μάρτυρες αυτοί. Ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ούτε καν ο πρωθυπουργός», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, σε ερώτηση σχετικά με την εικασία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Πάυλου Πολάκη, ο οποίος είχε πει ότι ενδέχεται οι μάρτυρες να είναι πρώην στελέχη της Novartis.

Τέλος, ο κ. Κοντονής εξήγησε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος δεν πήγε στην Άρειο Πάγο να ενημερωθεί για τη δικογραφία αλλά απλώς έθεσε το ερώτημα αν ολοκληρώθηκε η διαδικασία .

 
“Η κυβέρνηση έκανε το αυτονόητο”, είπε ο κ. Κοντονής, παρέλαβε την δικογραφία και την διαβίβασε στην Βουλή .
 
“Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και νηφαλιότητα”, είπε ο κ. Κοντονής.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:00