search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:24
MENU CLOSE

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κήρυξη εκεχειρίας

07.02.2018 20:13
Λιβύη: Συμφωνία για τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στους επόμενους 18 μήνες - Media

 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να συγκληθεί την Πέμπτη σε μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο να κηρυχθεί εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους στη Συρία, διάρκειας 1 μήνα, όπως έχουν ζητήσει οι εκπρόσωπος των υπηρεσιών του ΟΗΕ με έδρα τη Δαμασκό, έγινε γνωστό από διπλωμάτες.

Τη σύγκληση του σώματος ζήτησε η Σουηδία και το Κουβέιτ, ενώ δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν και σήμερα στους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας, η οποία εδώ και τρεις ημέρες σφυροκοπεί τον θύλακα της Ανατολικής Γούτας, κοντά στη Δαμασκό.

«Διατυπώνουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και πολιτικών εγκαταστάσεων όπως νοσοκομεία» δήλωσε ο Σουηδός πρεσβευτής, Όλοφ Σκογκ. Αυτές οι επιθέσεις προκαλούν νέους εκτοπισμούς πληθυσμών, υπογράμμισε.

«Δεν καταγράφεται καμία πρόοδος που θα επέτρεπε στον ΟΗΕ και τους εταίρους του να αποκτήσουν πρόσβαση στις ζώνες υπό πολιορκία» επισήμανε επίσης ο Σουηδός διπλωμάτης.

«Μια εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους θα επέτρεπε τη διανομή μιας πρώτης βοήθειας ζωτικής σημασίας και να απομακρύνουμε εκατοντάδες ασθενείς που πρέπει επειγόντως να λάβουν βοήθεια» τόνισε ο αξιωματούχος.

Στη Συρία, περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Σε έξι και πλέον εκατομμύρια ανέρχεται ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33