21/07/2019 23:19:51

Βίλα στην Πελοπόννησο με μοναδικό design πάει για διεθνές βραβείο – Πώς «δένει» αρμονικά με το περιβάλλον (Photos)

Βίλα στην Πελοπόννησο με μοναδικό design πάει για διεθνές βραβείο – Πώς «δένει» αρμονικά με το περιβάλλον (Photos) - Media

 

H Villa Ypsilon στην Φοινικούντα της Πελοποννήσου, διεκδικεί διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικής και όχι άδικα, καθώς αποτελεί μοναδικό οικοδόμημα.

Είναι κτισμένη σε ένα απόμακρο σημείο στην Πελοπόννησο και οι ένοικοί της απολαμβάνουν το βουνό, αλλά και τη θέα της θάλασσας. Διεκδικεί το βραβείο Building of the Year σε μια από τις πιο έγκυρες αρχιτεκτονικές πλατφόρμες, το Archdaily.

Το 150 τετραγωνικών μέτρων οίκημα σχεδιάστηκε από την εταιρία LASSA με έδρα το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες και υπεύθυνους αρχιτέκτονες τον Tεό Σαραντόγλου Λάλι και την Ντόρα Σβέιτζντ.

Οι αρχιτέκτονες ανέφεραν πως λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας της κατοικίας, χρειάστηκε να προκατασκευαστεί ένα μεγάλο μέρος της εξωτερικής κατασκευής. Αυτό βοήθησε και στη μείωση των εξόδων συναρμολόγησης και του χρόνου κατασκευής σε μόλις επτά μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.