search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:05
MENU CLOSE

Βίλα στην Πελοπόννησο με μοναδικό design πάει για διεθνές βραβείο – Πώς «δένει» αρμονικά με το περιβάλλον (Photos)

08.02.2018 09:25
Βίλα στην Πελοπόννησο με μοναδικό design πάει για διεθνές βραβείο – Πώς «δένει» αρμονικά με το περιβάλλον (Photos) - Media

 

H Villa Ypsilon στην Φοινικούντα της Πελοποννήσου, διεκδικεί διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικής και όχι άδικα, καθώς αποτελεί μοναδικό οικοδόμημα.

Είναι κτισμένη σε ένα απόμακρο σημείο στην Πελοπόννησο και οι ένοικοί της απολαμβάνουν το βουνό, αλλά και τη θέα της θάλασσας. Διεκδικεί το βραβείο Building of the Year σε μια από τις πιο έγκυρες αρχιτεκτονικές πλατφόρμες, το Archdaily.

Το 150 τετραγωνικών μέτρων οίκημα σχεδιάστηκε από την εταιρία LASSA με έδρα το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες και υπεύθυνους αρχιτέκτονες τον Tεό Σαραντόγλου Λάλι και την Ντόρα Σβέιτζντ.

Οι αρχιτέκτονες ανέφεραν πως λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας της κατοικίας, χρειάστηκε να προκατασκευαστεί ένα μεγάλο μέρος της εξωτερικής κατασκευής. Αυτό βοήθησε και στη μείωση των εξόδων συναρμολόγησης και του χρόνου κατασκευής σε μόλις επτά μήνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:03