search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:01
MENU CLOSE

Φαρμακοτρίφτες πολιτικάντηδες

08.02.2018 10:00
Φαρμακοτρίφτες πολιτικάντηδες  - Media

Αφού πρώτα υπενθυμίσουμε ότι ο πατριωτικός ενθουσιασμός κράτησε ένα απόγευμα, να επισημάνουμε ότι οι στρατηγικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης, να βρουν βολική λύση, να πάρουν ανταλλάγματα για έξοδο  από τα μνημόνια και να δημιουργήσουν ρήγμα στην αντιπολίτευση, απέτυχαν. Η μόνη που βγήκε λαβωμένη είναι η ίδια.

Άρα, η επιτυχία που δεν φανταζόμασταν πόσο μεγάλη θα ήταν -όπως δήλωσε ο κος Κοτζιάς- αναβάλλεται επ’ αόριστον. Κι ίσως καλύτερα, γιατί την τελευταία φορά που η κυβέρνηση μάς υποσχόταν επιτυχία τόσο μεγάλη που δεν την φανταζόμασταν …μας έφερε ένα ακόμα μνημόνιο και κλειστές τράπεζες. Ευτυχώς αποτύχαμε… και το ρίξαμε στα  φάρμακα.

Ο κος Κοτζιάς, μάλιστα, ένιωσε την ασυγκράτητη επιθυμία να ευχαριστήσει τους μη συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, δηλαδή και όσους δεν έλαβαν μέρος αλλά δεν συμμερίζονταν καθόλου τις απόψεις και τις ενέργειές του. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι στα εθνικά ζητήματα η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός που τα διαπραγματεύεται, εκπροσωπούν όλη τη χώρα. Έτσι συνηθίζεται τουλάχιστον. Οι μονομερείς του ευχαριστίες συνεπώς ήταν το δίχως άλλο διχαστικές. Είναι φανερό ότι ζούμε μια ιλαροτραγωδία, που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την κατάληξή της με τέτοιους ακροβατικούς τακτικισμούς.  Στο μεταξύ, στο παιχνίδι με το όνομα των Σκοπίων μπήκαν και οι Βούλγαροι με τους δικούς τους καημούς…

Άρα, το Σκοπιανό μένει στο ράφι μαζί με τις όποιες στρατηγικές επιδιώξεις που είχαν επενδυθεί στην …διευθέτησή του.

Εκεί, λοιπόν, που προσπαθούσε έντρομη η κυβέρνηση να παρουσιάσει τα πρωτοφανή σε όγκο συλλαλητήρια ως φασιστικά, γραφικά ή ως σκόρπιες διαδηλώσεις και να παρασύρει την κοινωνία σε έναν ακόμα φαύλο κύκλο παραλογισμού, αντιλήφθηκε ότι δεν έπειθε η μέθοδος τής οφθαλμαπάτης και με εντυπωσιακή ταχύτητα άλλαξε το τροπάριο.  

«Σαν έτοιμοι από καιρό, σαν θαρραλέοι» ρίχνουν την υπόθεση Novartis  στην επικαιρότητα. Μια υπόθεση βασισμένη σε τρεις κουκουλοφόρους μάρτυρες οι οποίοι «υπέθεσαν», «κατάλαβαν», «φαντάστηκαν»,  «συμπέραναν», ότι εμπλέκονται δυο πρώην πρωθυπουργοί και καμιά ντουζίνα υπουργοί. Η υπόθεση, ωστόσο, μπάζει από παντού. Γιατί μπορεί να είναι δεξιοτέχνες της ίντριγκας, της σπέκουλας, της προβοκάτσιας, είναι όμως και παραμένουν αστοιχείωτοι.

Σύμφωνα με τους νομικούς, το κατηγορητήριο κατά των πολιτικών που εμπλέκονται, έχει παραγραφεί. Άρα, απλά τους έριξαν στην αρένα των  εξεταστικών διασύροντάς τους και κρατώντας τους ομήρους έως τις εκλογές. Γιατί, ποιο αφήγημα θα προτάξει η κυβέρνηση; Την δήλωση του επικεφαλής του Euro Working Group,  Αυστριακού Τόμας Βίζερ ότι  «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιασε πραγματικά τα μνημόνια»;

Ωστόσο, όλη η υπόθεση θυμίζει καλοστημένο τριτοκοσμικό σενάριο, βγαλμένο από λογικές Μαδούρο. Μάλιστα, είχε αναγγελθεί προ δεκαμήνου σε νεοσύστατη φιλοκυβερνητική εφημερίδα, εξειδικευμένη στην δημιουργική σκανδαλολογία και αναφερόταν σε εμπλοκή πρωθυπουργού φωτογραφίζοντας τον κο Σαμαρά. Ωστόσο, οι μαρτυρικές καταθέσεις που υποτίθεται εμπλέκουν τον πρώην πρωθυπουργό, είναι μεταγενέστερες. Να υποθέσουμε ότι η εφημερίδα δεν διαθέτει δημοσιογράφους αλλά μάντεις; Σε όλες τις χώρες, τόσο η επίμαχη φαρμακευτική εταιρεία, όσο και όλες, δημιουργούν αδιαφανείς καταστάσεις – σε όλες τις χώρες, αλλά μόνο στην Ελλάδα εμπλέκονται πρωθυπουργοί και υπουργοί! Να υποθέσουμε εδώ ότι ο κος Πικραμένος που τοποθετήθηκε σαν υπηρεσιακός πρωθυπουργός για ένα μήνα, έκανε αρπαχτή; Μεγάλης ντροπής πράγματα… 

Παρακάτω, και σύμφωνα με τον καθ’ όλα αξιόπιστο και μετριοπαθή υπουργό κο Πολάκη, οι τρεις μάρτυρες εμπλέκονται και οι ίδιοι σε υποθέσεις χρηματισμού, άρα συμπεραίνει κανείς δίχως να χρειάζεται να είναι νομική ιδιοφυία ότι η εμπλοκή τους τούς καθιστά παντελώς αναξιόπιστους!

Άλλο εξωφρενικό είναι ότι η ανωνυμία των προστατευόμενων μαρτύρων, που δεν μπορούν συνεπώς να κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της Βουλής, δεν είναι και τόσο …προστατευμένη. Είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που θυμίζει επαρχιακό θίασο-μπουλούκι: από την μια, βγαίνει ο Υπουργός δικαιοσύνης κος Κοντονής και διαβεβαιώνει την κοινή γνώμη ότι τους «προστατευόμενους» μάρτυρες δεν τους γνωρίζει «ούτε ο Τσίπρας» και από την άλλη ο υφυπουργός Υγείας (που ατύπως εκτελεί χρέη υπουργού) κος Πολάκης δηλώνει μπροστά στις κάμερες ότι τους ξέρει και τους παραξέρει.

Έχει καταγγελθεί  και δεν έχει διαψευστεί από καμιά πλευρά το σοβαρότατο θεσμικό ατόπημα να συνεδριάζει για την υπόθεση αυτή η κυβέρνηση παρουσία εισαγγελέως! Εδώ τα πράγματα δεν φέρουν το στοιχείο της φαρσοκωμωδίας αλλά πλήττουν σοβαρά τους θεσμούς, την διάκριση των εξουσιών, το ίδιο το πολίτευμα. Δεν είναι η πρώτη φορά στην διάρκεια της θητείας της που αυτή η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα με τους θεσμούς στην προσπάθειά της να  δημιουργήσει καθεστώς. Σε αυτήν την επιδίωξή της που την νομιμοποιεί και η ιδεολογία της, δημιουργεί συνθήκες ανεξέλεγκτες και εκρηκτικές που κανείς πλέον δεν μπορεί να προβλέψει την κατάληξή τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι μάχες που έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα διακύβευσης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ   ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να σώσει την θεσμική τιμή της χώρας, όπως και στην παρούσα φάση  αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ο θεματοφύλακας των θεσμών, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου απέναντι σε πολιτικές που πειραματίζονται επικίνδυνα με το πολίτευμα και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ένα είναι βέβαιο, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει καταστάσεις  κοινωνικής διάλυσης και αποσύνθεσης έτσι ώστε η κοινωνία να συρθεί μέσα σε ένα απαξιωτικό για το πολιτικό σύστημα περιβάλλον που τρέφεται από τη νοσηρότητα, τον διχασμό και την πόλωση καλύπτοντας την ολική καταστροφή που έφερε στην χώρα η τυχοδιωκτική της διακυβέρνηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:01