search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:35
MENU CLOSE

Ένα χειροποίητο ψητό… με βελονάκι για την Τσικνοπέμπτη (Photos)

08.02.2018 10:21
Ένα χειροποίητο ψητό... με βελονάκι για την Τσικνοπέμπτη (Photos) - Media

 

 Ο Τρέβορ Σμιθ γεννήθηκε στην Πενόλα, μια πόλη στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, έκανε σπουδές γλυπτικής, διατέλεσε επιμελητής εκθέσεων σε διάφορες γκαλερί, είναι τώρα εγκατεστημένος στο Πόρτλαντ. 

Από μικρό παιδάκι έμαθε να είναι καταπληκτικός τεχνίτης στα υφάσματα. Η τελευταία εμμονή του είναι το πλέξιμο με βελονάκι. Πέρυσι, στην γκαλερί Michael Reid, στο Σίδνεϊ, έκανε έκθεση έργων του με βελονάκι: τούρτα Black Forest, πιάτο με αστακό, πιάτο «τυριά-αλλαντικά» και άλλα.

Για να ετοιμάσει τα έργα του, ο Τρέβορ χρησιμοποιεί διάφορα υλικά: αφρώδες ελαστικό για να διατηρούν το σχήμα τους, βαμβάκι για να παραγεμίζει ψάρια, αστακούς και συναφή.

Για τα φρούτα και τα λαχανικά, ο Τρέβορ πλέκει με βελονάκι γύρω από σχήματα από πολυεστέρα. Χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές για να δώσει λεπτομέρειες στα φύλλα και τα λουλούδια. Και ράβει όλα αυτά τα μέρη, στην τελική σύνθεση.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει βιβλίο μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής με τις «συνταγές» του Τρέβορ Σμιθ. Κάθε λιχουδιά του απαιτεί 15 με 30 ώρες για να ετοιμαστεί.

Φέτος, ο Τρέβορ θα μας «φιλέψει» σόλο έκθεσή του με τούρτες… με βελονάκι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21