search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06
MENU CLOSE

Στουρνάρας: Στόχος η αποπομπή μου από την ΤτΕ – Έχω ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

08.02.2018 14:08
Στουρνάρας: Στόχος η αποπομπή μου από την ΤτΕ - Έχω ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - Media
 
«Έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Προσπάθεια που είχε μεθοδευτεί ήδη από το 2014 σε σύσκεψη στην Κυψέλη, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης χωρίς να έχει διαψευστεί», δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι έχει «ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής βάσης για τις εναντίον μου αιτιάσεις». 
 
Ο Γιάννης Στουρνάρας, σε δήλωση του, διαψεύδει κάθε εμπλοκή δική του και της συζύγου του στην επίμαχη υπόθεση Novartis. «Η πορεία μου, όπως και της συζύγου μου, είναι κρυστάλλινη και διαυγής και δεν μπορεί να σκιαστεί από τις επιθυμίες και τις σκοπιμότητες αυτών που με κάθε βρώμικο τρόπο επιδιώκουν την εξόντωσή μου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης. Κάνει λόγο για «προφανή ψέματα» και «ανακρίβειες που στηρίζονται αποκλειστικά σε “ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες’ χωρίς να υποστηρίζονται από καμιά απόδειξη». 
 
Αναλυτικά στην δήλωση του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει: 
 
«Η προσπάθεια κάποιων να με εμπλέξουν, προσωπικά και οικογενειακά, στο σκάνδαλο Novartis, θα πέσει στο κενό. Η πορεία μου, όπως και της συζύγου μου, είναι κρυστάλλινη και διαυγής και δεν μπορεί να σκιαστεί από τις επιθυμίες και τις σκοπιμότητες αυτών που με κάθε βρώμικο τρόπο επιδιώκουν την εξόντωσή μου. Έρχονται δε, σε συνέχεια ανάλογων επιθέσεων και διώξεων που έχω υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια και που έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Προσπάθεια που είχε μεθοδευτεί ήδη από το 2014 σε σύσκεψη στην Κυψέλη, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης χωρίς να έχει διαψευστεί.
 
Πρόκειται για πρωτοφανείς κατηγορίες με προφανή ψέματα, αλλά και ανακρίβειες που στηρίζονται αποκλειστικά σε «ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες» χωρίς να υποστηρίζονται από καμιά απόδειξη, οι οποίοι ανέλαβαν τη «βρώμικη δουλειά» όσων κρύβονται πίσω από την προσπάθεια εξόντωσής μου.
 
Η θητεία μου στο υπουργείο Οικονομικών έχει φέρει απτά αποτελέσματα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αφού επί των ημερών μου στο διάστημα 2012 -2014 η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 880 εκατομμύρια ευρώ (μείωση 30,5%) και άρα ακόμη και στον απλό πολίτη είναι αντιληπτή η ανοησία των επιχειρημάτων των μαρτύρων κατηγορίας.
 
Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι ανακρίβειες και τα ψέματα έχουν «παρεισφρήσει» ακόμα και σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπου εμφανίζομαι να είμαι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2012, όταν είναι γνωστό ότι ανέλαβα το 2014! Ή ότι ίδρυσα το ΙΟΒΕ, όταν αυτό ιδρύθηκε (όχι φυσικά από εμένα) το 1975.
 
Η σύζυγός μου έχει ελεγχθεί όσο κανένας άλλος ιδίως τα τελευταία χρόνια, ενώ όλα τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας της είναι στη διάθεση των αρχών από την κατάσχεση του αρχείου της τον Σεπτέμβριο του 2016. Αποτελεί λοιπόν έκπληξη το πως αυτά που δεν εντόπισε ο διαρκής φορολογικός και δικαστικός έλεγχος, τα αποκάλυψε ένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας που όμως είναι γνωστός στην κυβέρνηση.
 
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι σαθρές αυτές κατηγορίες δεν με αγγίζουν!
 
Έχω ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής βάσης για τις εναντίον μου αιτιάσεις». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06