24/05/2019 01:33:17
2.10.2009

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Κατά ρύπανσης και προσωπολατρίας

Μπορεί στη διακομματική για τις εκλογές τα κόμματα να αποφάσισαν πως λίγη τσίπα απέναντι στο περιβάλλον δεν βλάπτει και να κατήργησαν την αφισοκόλληση, παρ’ όλα αυτά μόνο δύο από τα κόμματα έδειξαν σεβασμό και αξιοπρέπεια στους… τοίχους.

Το ΠΑΣΟΚ που και πριν από τη διακομματική το είχε προτείνει και φυσικά οι Οικολόγοι Πράσινοι οι οποίοι μάλιστα σε ανάρτηση στον διαδικτυακό τους ιστότοπο καταγγέλλουν πως «πάνω από 5.000 τόνοι χαρτιού που αντιστοιχούν σε 85.000 δέντρα θυσιάζονται αυτές τις μέρες μόνο για αφίσες».

Επισημαίνουν πως «η αφισορρύπανση είναι παλιό σπορ των κομμάτων το οποίο, παρά τις "πράσινες" διακηρύξεις τους ουδέποτε ξέχασαν, πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα ότι και αυτά τα ολίγα που υπόσχονται για την προστασία του περιβάλλοντος είναι λόγια του αέρα».

Είναι γεγονός, συνεχίζουν οι Oικολόγοι Πράσινοι, πως αυτές τις μέρες τα κόμματα, σε έναν χορό εκατομμυρίων ευρώ, φροντίζουν να γεμίσουν όχι μόνο τους χώρους που προορίζονται για αφίσες αλλά κάθε κολόνα και κολονάκι με πορτρέτα αρχηγών και μονότονα επαναλαμβανόμενες αφίσες. Σκοπός δεν είναι πλέον η πληροφόρηση των πολιτών, αλλά η επικράτηση του ενός πάνω στις αφίσες του άλλου».

Μάλιστα τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση πως οι Οικολόγοι Πράσινοι σε αυτό το παιχνίδι δεν θα συμμετέχουν. «Και οι δύο χώροι για γιγαντοαφίσες που μας παραχωρήθηκαν θα παραμείνουν και αυτή τη φορά επιδεικτικά κενοί. (…) Δεν θέλουμε να θυσιάσουμε δέντρα, δεν θέλουμε να επιβάλουμε τη δική μας άποψη πάνω από τους άλλους, δεν καλλιεργούμε την προσωπολατρία για να γεμίζουμε τον τόπο με πορτρέτα, δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την ανομία και υποκρισία».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.