search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:18
MENU CLOSE

Sotheby’s: Το πιο σπάνιο λευκό διαμάντι σε μέγεθος μεγάλης φράουλας δημοπρατείται

09.02.2018 07:47
Ιαπωνία: «Θερίζει» ο κορονοϊός στο κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα - Media

 

Ένα αψεγάδιαστο διαμάντι, στο μέγεθος μιας μεγάλης φράουλας, αναμένεται να αγγίξει τιμή ρεκόρ, όταν βγει στο σφυρί στον οίκο Σόθμπις στο Λονδίνο αυτό το μήνα.

Με βάρος λίγο παραπάνω από 102 καράτια, η στρογγυλή, κοπής μπριγιάν, λευκή πέτρα είναι μικρότερη από το οβάλ διαμάντι 163 καρατίων που πωλήθηκε το 2013 στο Χονγκ Κονγκ και κρατά μέχρι σήμερα το ρεκόρ τιμής ανά καράτι.

Αλλά ο Σόθμπις, που επίσης οργάνωσε τη δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ, αναμένει ότι η σπανιότητα της μικρότερης πέτρας και η υψηλή της ποιότητα θα προσελκύσουν ακόμη υψηλότερη τιµή αγοράς.

«Εκείνη (η πέτρα που πωλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ) άγγιξε τιμή 260.000 δολαρίων ανά καράτι, παγκόσμιο ρεκόρ για κάθε άχρωμο διαμάντι. Αυτό ένα στρογγυλό, κοπής μπριγιάν – η τιμή ζήτησης θα είναι πάνω από εκείνο», δήλωσε η πρόεδρος του οίκου Sotheby’s Diamonds, Πάτι Γουόνγκ στο πρακτορείο Reuters.

Το διαμάντι είναι η μόνη πέτρα άνω των 100 καρατίων που έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε κριτήριο από το Γεωολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής, που αξιολογεί την ποιότητα πολίτιμων λίθων, ανέφερε ο οίκος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10