search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:59
MENU CLOSE

Αβραμόπουλος για Novartis: Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; – Η σκευωρία θα καταπέσει

09.02.2018 10:57
Στο Παγκράτι ψήφισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος - Media

 

Συνέντευξη Τύπου στο γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα για την υπόθεση Novartis, παραχώρησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε γνωστό ότι καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ κατέθεσε αίτημα να ανακαλέσει άμεσα την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα για να προστατευθεί, όπως είπε, το κύρος της δικαιοσύνης από κύκλους που λειτουργούν εξωθεσμικά.

«Γνωρίζετε ότι εδώ και πολλές δεκαετίες προσφέρω τις υπηρεσίες μου με κριτήριο το ήθος και με σεβασμό στον πολίτη και στο δημόσιο χρήμα. Για αυτό οι Ελληνες πολίτες με τιμούν διαχρονικά με την εμπιστοσύνη τους. Εκφράζω την αγανάκτησή μου και τη λύπη μου για το γεγονός ότι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σημαντικά θέματα ο δημόσιος διάλογος μονοπωλείται από μια υπόθεση που έχει τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας.

Η υπόθεση αυτή δεν με αγγίζει, δεν με αφορά και την αντιμετωπίζω αποκλειστικά ως συκοφαντία με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλες και άλλων», είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

«Η εγκληματική δράση θα αποκαλυφθεί όταν γίνει εμπεριστατωμένη δικαστική έρευνα. Είμαι υπερήφανος για το σύνολο της πολιτικής μου διαδρομής στην Ελλάδα αλλά και ως Επιτρόπου όπου θεωρώ ότι συνεισέφερα και θα συνεχίσω να συνεισφέρω υπηρετώντας εκτός από την Ευρώπη και την πατρίδα μου. Κανένας κουκουλοφόρος και καμία σκευωρία δεν θα ρίξει υπόνοια σκιάς στο πρόσωπό μου. Είναι θέμα ηθικής τάξεως και αξιοπρέπειας. 

Πρόκειται για σκευωρία, τα απίστευτα ψέματα δεν φέρουν τα χαρακτηριστικά της μαρτυρικής κατάθεσης ώστε αυτή να μπορεί να αξιολογηθεί. Εχουν προφανή σκοπό την καθοδηγούμενη ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση μου», κατέληξε ο πρώην Υπουργός Υγείας. 

«Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;»

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, βάζοντάς τον στο κάδρο της υπόθεσης. Σχολιάζοντας τις αναφορές των προστατευόμενων μαρτύρων ότι αυθαίρετα η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο πανδημίας από τη γρίπη, σημειώνοντας ότι ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού της γρίπης από το επίπεδο 5 στο επίπεδο 6. 

«Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμα παραπάνω αστείο. Οτι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν από την Κυβερνητική Επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οτι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54