search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:47
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος: Βούληση Τσίπρα η προανακριτική για την υπόθεση Novartis

09.02.2018 11:50
Δημήτρης Τζανακόπουλος: Η απώλεια του Νίκου Γρυλλάκη αφήνει μεγάλο κενό στη δημοσιογραφική οικογένεια - Media

 

Προανακριτική για την υπόθεση της Novartis, μετά από την εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

«Mετά την διαβίβαση της δικογραφίας από την Εισαγγελέα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και από κει στο ελληνικό κοινοβούλιο τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Τις προηγούμενες μέρες η δικογραφία μελετήθηκε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες. Η βούληση λοιπόν του Πρωθυπουργού και προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, είναι να προτείνει στην Κ.Ο. τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία», είπε ο κ. Τζανακόπουλος

Ο κ. Τζανακόπουλος, ξεκαθάρισε πως το ζήτημα της Novartis «αποτελεί διεθνές σκάνδαλο και πως γίνονται έλεγχοι σε τουλάχιστον 20 χώρες, καθώς ελέγχονται οι κινήσεις διαφθοράς της φαρμακευτικής εταιρίας». «Η υπόθεση Novartis αναμφισβήτητα και πανθομολογούμενα αποτελεί διεθνές σκάνδαλο καθώς τεκμηριώνεται ότι η εταιρεία είχε αναπτύξει πρακτικές διαφθοράς σε μια σειρά από χώρες», είπε χαρακτηριστικά. 

Για τους εμπλεκόμενους

Σχολιάζοντας το ζήτημα των εμπλεκομένων στην υπόθεση ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε πως είναι «αδιαπραγμάτευτο το τεκμήριο της αθωότητας», ωστόσο, τόνισε πως η κυβέρνηση «δε θα δείξει καμία πολιτική επιείκεια». «Περιμένουμε από όλα τα πολιτικά κόμματα να δείξουν υπευθυνότητα και να σταματήσουν τις απειλές προς την Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Τζανακόπουλος. 

«Η ΝΔ να μην απειλεί τη δικαιοσύνη» 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιτέθηκε και στην ΝΔ λέγοντας πως η «Αξιωματική Αντιπολίτευση και στελέχη της εκτοξεύουν απειλές προς τις εισαγγελικές αρχές και την δικαιοσύνη με σκοπό να απειλήσουν την πορεία των ερευνών». «Η προσπάθεια το διεθνώς αυτό προστατευόμενο καθεστώς να παρουσιαστεί ως καθεστώς κουκουλοφόρων δεν προσβάλλει την κυβέρνηση αλλά την ίδια την Ελληνική Δικαιοσύνη & τη Διεθνή Νομιμότητα ενώ τελικά καταλήγει να εξευτελίζει αυτούς οι οποίοι επιλέγουν αυτήν την υπερασπιστική γραμμή» υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

«Νόμος του 2014 η προστασία των Μαρτύρων»

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι το καθεστώς προστασίας μαρτύρων για υποθέσεις διαφθοράς ρυθμίζεται από διεθνείς συμβάσεις αλλά και από τον ελληνικό νόμο έτσι όπως αυτός τροποποιήθηκε το 2014 επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου», σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος, θέλοντας να απαντήσει στο αίτημα της ΝΔ να αποκαλυφθούν οι μάρτυρες. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:46