search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:01
MENU CLOSE

Όταν η κόρη «καθαρίζει» τον πατέρα – Οριστική η αποβολή του Λεπέν από το κόμμα του

09.02.2018 13:42
Όταν η κόρη «καθαρίζει» τον πατέρα - Οριστική η αποβολή του Λεπέν από το κόμμα του - Media

 

Και με τη βούλα της δικαιοσύνης, ο ιδρυτής και επί τεσσαρακονταετία πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Ζαν Μαρί Λεπέν, αποβάλλεται οριστικά από το πολιτικό «παιδί» του.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο των Βερσαλιών επικύρωσε την Παρασκευή την απόφαση που το κόμμα έλαβε για την αποβολή του Λεπέν από το κόμμα που δημιούργησε, το 2015.

Ωστόσο, η απόφαση έχει μερικές προϋποθέσεις: ο Λεπέν διατηρεί τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του Εθνικού Μετώπου και έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε συνεδριάσεις της ηγεσίας του.

Επίσης, το δικαστήριο επιδίκασε στον Λεπέν αποζημίωση 25.000 ευρώ από το κόμμα, το οποίο, πάντως, επιδιώκει να τοτυ αφαιρέσει και τον τίτλο του επίτιμου προέδρου.

Η νυν αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν, Μαρίν, αγωνίζεται εδώ και χρόνια να αλλάξει την εικόνα του κόμματος και να το κάνει πιο αποδεκτό στο ευρύ κοινό.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε κυριολεκτικά πετάξει εκτός κόμματος τον πατέρα της το 2015, όταν εκείνος είχε προβεί σε αντισημιτικές δηλώσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43