search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:02
MENU CLOSE

Οκτάμηνη φυλάκιση για τον Νίκο Μιχαλολιάκο – Για απειλές σε ομιλία του

09.02.2018 16:19
Οκτάμηνη φυλάκιση για τον Νίκο Μιχαλολιάκο - Για απειλές σε ομιλία του - Media
 
Φυλάκιση 8 μηνών, με αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, για την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια».
 
Η καταδίκη του κ. Μιχαλολιάκου αφορά το περιεχόμενο δημόσιας ομιλίας του στις 3.9.2011, όποτε αναφερόμενος σε πολιτικούς αντιπάλους της Χρυσής Αυγής, είχε πει πως αν δεν είχε το κόμμα του «μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού… θα τους σπάγαμε τα κεφάλια».
 
Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι ύστερα από σχετικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».
 
Στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορητηρίου ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Δημήτρης Ψαρράς, που συνυπέγραφε το δημοσίευμα με τα αποσπάσματα της ομιλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:59