search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:22
MENU CLOSE

Δεσμεύσεις από Γ. Βασιλειάδη για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ηρακλείου

09.02.2018 18:56
Νόμος του κράτους η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών - Media

 

Δεσμεύσεις για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ηρακλείου φέρνει από την Αθήνα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν το Παγκρήτιο Στάδιο και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποκαταστάσεις και αναβαθμίσεις που χρήζει, καθώς και έργα ενεργειακών αναγκών της εγκατάστασής.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα σε Δήμο, Περιφέρεια Κρήτης και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την οποία ο Δήμος Ηρακλείου έχει στείλει εδώ και καιρό, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας και σύντομα αναμένεται να έρθει προς υπογραφή, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο για να προχωρήσει το έργο. Παράλληλα, ο κ. Βασιλειάδης επανέλαβε ότι , όπως είχε δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός, η χρηματοδότηση για το έργο είναι εξασφαλισμένη.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε επίσης ότι, θα προχωρήσει η διαδικασία για την αποκατάσταση του «ταρτάν» στο Στάδιο Ελευθερίας μέχρι το τέλος του έτους, ενώ έχουν δρομολογηθεί και το προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στο Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υφυπουργό για θέματα που σχετίζονται με την κατάσταση που υπάρχει στο Εθνικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου και τις εργασίες βελτίωσης που απαιτούνται, ενώ του εξήγησε και την αναγκαιότητα της κατασκευής ενός καινούργιου και σύγχρονου Κλειστού Κολυμβητηρίου για την πόλη, επισημαίνοντας πως ο Δήμος είναι διατεθειμένος να προσφέρει το οικόπεδο για την ανέγερσή του. Κατέθεσε παράλληλα υπόμνημα σχετικά με τα οικονομικά που αφορά στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα και στη χρήση τους από τους δημότες, όπως και στις ενέργειες της δημοτικής αρχής προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15