search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:08
MENU CLOSE

Κοντονής: Δεν είχα την παραμικρή ενημέρωση για την υπόθεση Novartis (Video)

09.02.2018 19:28
Κοντονής: Δεν πίστευα ότι θα παραπέμπαμε 10 πολιτικούς (Video) - Media

 

Την υπόθεση Novartis και την 48ωρη άδεια που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε εκπομπή του Epsilon.

Ο Στ. Κοντονής επισήμανε ότι «όσον αφορά το νομικό ζήτημα υπάρχουν αδικήματα που έχουν παραγραφεί γιατί ισχύει ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών. Εμείς πως να αλλάξουμε το νόμο; Χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι πρώτα και κύρια την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης. Να πουν και τα άλλα κόμματα αν συμφωνούν με τον απαράδεκτο νόμο».

Ερωτώμενος για το αν υπάρχουν στοιχεία για μαύρο χρήμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε πως «θα τα βρει όλα η εισαγγελική έρευνα. Στην Ελλάδα είχε έρθει κλιμάκιο Αμερικανών ερευνητών. Υπήρξε και ταξίδι στην Αμερική Ελλήνων εισαγγελέων». Μάλιστα, τόνισε ότι «δεν πρέπει να έχω καμία ενημέρωση. Εδώ και ένα χρόνο που έχει ξεκινήσει η έρευνα με δική μου πρωτοβουλία και την αποστολή στοιχείων που είχα δει το φως της δημοσιότητας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν είχα την παραμικρή ενημέρωση για τίποτα».

Επιπλέον, δήλωσε ότι είναι έκπληκτος από αυτά που ακούει για τους μάρτυρες από την ΝΔ και το «καθεστώς προστασίας».  «Αυτός ο νόμος υπάρχει από το 2001. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το επέκτειναν το ’10 και το ’14. Να βάλλουν λοιπόν αυτοί που νομοθέτησαν κατά των μαρτύρων είναι υποκρισία. Εάν η δικογραφία έχει κενά, είναι λογικό. Είναι στην πρώτη φάση. Ο νόμος αναγκάζει αν πέσουν πάνω σε πολιτικά πρόσωπα να πάει από την εισαγγελέα διαφθοράς στον Άρειο Πάγο από εκεί στο υπουργείο και μετά στη Βουλή. Κάποιοι να είναι πιο προσεκτικοί στο τι λένε. Αν η εισαγγελέας δεν κάνει σωστά τη δουλειά της θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα. Δεν παίρνει η κυβέρνηση καταθέσεις, ούτε οι εισαγγελείς με βάση την πολιτική επικαιρότητα και το τι συμβαίνει στην πλατεία», συμπλήρωσε. 

Κοντονής για άδεια Κουφοντίνα

«Οι αντιδράσεις αυτή την φορά δεν ήταν τόσο έντονες.  Με προβληματίζει το ότι κάποιοι θέλουν να εφαρμόζονται αποφάσεις αλά καρτ. Δεν είναι θέμα της κυβέρνησης για να ελέγχεται εκείνη. Όλοι οι κρατούμενοι έχουν το ευεργέτημα της άδειας», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης για τη νέα 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:08