Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μία πρωτότυπη ιδέα είχε το ολλανδικό Steinbeisser supper club του Άμστερνταμ, που εδώ και χρόνια διοργανώνει events πειραματικής γαστρονομίας.
Το Steinbeisser ζήτησε από καλλιτέχνες από 36 διαφορετικές χώρες να δημιουργήσουν τις δικές τους εκδοχές για τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στο τραπέζι (πιάτα, μαχαιροπήρουνα, κουτάλια κ.λπ) χρησιμοποιώντας μόνο ανακυκλωμένα ή φυσικά υλικά και με στόχο να αμφισβητήσουν την ίδια τους την λειτουργικότητα: δηλαδή αντί να απλοποιούν, να δυσκολεύουν τη διαδικασία του φαγητού.
Στόχος ήταν να αναδείξουν το πρόβλημα που υπάρχει στον μοντέρνο τρόπο ζωής, ο οποίος έχοντας επιβάλλει φρενήρεις ρυθμούς, έχει εξαφανίσει την απόλαυση από το φαγητό. Πρόκειται δηλαδή για μία κίνηση ενάντια στη λογική του γρήγορου φαγητού και του φαγητού που έπαψε να είναι απόλαυση και έχει γίνει απλή συνήθεια ανάγκης.
Πηγή: spirossoulis.com
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.