search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:14
MENU CLOSE

Νεκρός βρέθηκε ο συνθέτης μουσικής για ταινίες Γιόχαν Γιόχανσον

11.02.2018 10:04
Νεκρός βρέθηκε ο συνθέτης μουσικής για ταινίες Γιόχαν Γιόχανσον - Media

 

Ο ισλανδός συνθέτης Γιόχαν Γιόχανσον, δημιουργός της μουσικής πολυάριθμων ταινιών, πέθανε σε ηλικία 48 ετών, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο μάνατζέρ του.

Ο συνθέτης βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή μέσα στο διαμέρισμά του στο Βερολίνο. Έρευνα διεξάγεται για να προδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του, δήλωσε ο μάνατζέρ του, ο Τιμ Χάσομ, που έχει την έδρα του στο Λος Άντζελες.

«Είμαι βαθιά θλιμμένος. Σήμερα έχασα τον φίλο μου. Ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς και ένας από τους πιο ευφυείς ανθρώπους που έχω γνωρίσει», αναφέρει ο Χάσομ σε ανακοίνωσή του.

Ο Γιόχαν Γιόχανσον, γνωστός για την απέριττη ηλεκτρονική μουσική του, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης μεταξύ των σκηνοθετών. Ήταν δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, το 2016 για τη μουσική του θρίλερ «Sicario: Ο εκτελεστής» του Ντενί Βιλνέβ και το 2015 για την ταινία «Η θεωρία των πάντων» του Τζέιμς Μαρς, για την οποία τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα.

Η συνεργασία του στην ταινία «Η άφιξη» του Ντενί Βιλνέβ, που βγήκε στις αίθουσες το 2016, τον έκανε υποψήφιο για τα βραβεία Grammy, Bafta και Χρυσές Σφαίρες. Για τις ανάγκες αυτής της ταινίας επιστημονικής φαντασίας, που αφηγείται πώς μια γλωσσολόγος επιχειρεί να επικοινωνήσει με εξωγήινους, τροποποίησε τις ανθρώπινες φωνές για να δημιουργήσει ήχους από το υπερπέραν ώστε να ενισχύσει τη δραματική διάσταση της ιστορίας.

Μια από τις τελευταίες ταινίες στις οποίες πήρε μέρος, είναι η «Μαρία Μαγδαληνή» που πρόκειται να βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο.

Θεωρούσε ότι πολλές ταινίες είχαν υπερβολικά πολλή μουσική και δεν άφηναν αρκετό χώρο στις σιωπές, που είναι ωστόσο απαραίτητες.

«Πιστεύω ότι η μουσική μου είναι ένας τρόπος να επικοινωνώ άμεσα με τους ανθρώπους και τα συναισθήματά τους», είχε εξηγήσει το 2015 στο περιοδικό The Talks.

Ο Ντάνιελ Πέμπερτον, ο οποίος συνέθεσε τη μουσική της ταινίας «Steve Jobs» του Ντάνι Μπόιλ, δήλωσε πως συγκλονίσθηκε όταν άκουσε τη μουσική του Γιόχανσον για το «Sicario». Έδειχνε «πως μπορούμε ακόμη να κάνουμε κάτι ριζικά καινούριο στη μουσική ταινίας που απευθύνεται στο ευρύ κοινό».

«Ανέκαθεν έσπρωχνε τα όρια, δημιουργώντας έργα τέχνης τόσο μοναδικά και με πάθος ώστε γίνεται δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι δεν υπήρχαν προηγουμένως», έγραψε ο Ντάνιελ Πέμπερτον στο Twitter.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:14