search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:50
MENU CLOSE

Τα τρία πιθανά σενάρια που οδήγησαν στην αεροπορική τραγωδία – Περιμένουν να «μιλήσει» το «μαύρο» κουτί

11.02.2018 12:33
Τα τρία πιθανά σενάρια που οδήγησαν στην αεροπορική τραγωδία -  Περιμένουν να «μιλήσει» το «μαύρο» κουτί  - Media

 

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους έξω από τη Μόσχα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 επιβαίνοντες.

Το επιβατικό αεροπλάνο, τύπου Antonov-148, της Saratov Airlines κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του. 

 

Μετέφερε 62 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. 

Τα σενάρια

Ερευνητές δήλωσαν πως ξεκίνησαν ποινική έρευνα για το ατύχημα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Ένα από αυτά είναι να συνέβη έκρηξη στον άερα πριν τη συντριβή. 

Το δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι ο πιλότος είχε πει στον πύργο ελέγχου για μηχανική βλάβη και μάλιστα ζήτησε άδεια για αναγκαστική προσγείωση, χωρίς να προλάβει. 

Και το τρίτο είναι ο ρόλος που έπαιξαν οι κακές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς υπήρχε χιονόπτωση και θερμοκρασία -5 βαθμοί Κελσίου. 

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο χωριό Argunovo και οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο δήλωσαν στα ρωσικά ΜΜΕ  «πως δεν υπάρχουν επιζώντες». 

Το ίδιο ανακοίνωσε και το γραφείο του Ρώσου εισαγγελέα με αρμοδιότητα στις μεταφορές. «Είναι όλοι νεκροί», ανέφερε εκπρόσωπος. 

Σχεδόν τέσσερις ώρες μετά τη συντριβή, οι ρωσικές Αρχές έκαναν γνωστό πως βρήκαν, στο σημείο των ερευνών, το «μαύρο» κουτί. 

Σύμφωνα με την πύλη Flightradar24, που παρακολουθεί την κίνηση των αεροσκαφών, η ταχύτητα An-148 μετά τις 14:26 αρχίζει να πέφτει απότομα.

 

Εντολή Πούτιν για τη συγκρότηση επιτροπής

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα με το αεροσκάφος ΑΝ-148 της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines.

Παράλληλα, υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης κι αναζήτησης των αιτιών που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία.

Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28