search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:59
MENU CLOSE

Απτόητη στη μάχη του τίτλου η ΑΕΚ (1-0 τον Αστέρα)

11.02.2018 17:40
Απτόητη στη μάχη του τίτλου η ΑΕΚ (1-0 τον Αστέρα) - Media

 

Μέταλλο απ’ αυτό που φτιάχνονται οι πρωταθλήτριες έδειξε η ΑΕΚ! 

Αν και ζορίστηκε από τον δυνατό Αστέρα, η «Ένωση» κατάπιε όλες τις αντιξοότητες και πανηγύρισε τεράστια νίκη με 1-0. 

Παρόλο που ο Αραούχο έχανε ανεπανάληπτες ευκαιρίες (με μια εξ αυτών να βάζει υποψηφιότητα για την πιο κραυγαλέα της σεζόν) και ο εκπληκτικός Αθανασιάδης με τα δοκάρια του (2) τη σταμάτησαν σε πολλές περιπτώσεις, η ομάδα του Χιμένεθ πήρε το τρίποντο-χρυσάφι με καθαρό πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου. 

Πολύ καλός στο ντεμπούτο του ο Χουλτ, είχε καθοριστική συμβολή (όπως και ο εξαιρετικός Γκάλο) στην επικράτηση των «κιτρινόμαυρων», που τους ξανάφερε -έστω και εν αναμονή του αγώνα του ΠΑΟΚ- στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Το ματς 

Αποφασισμένη να μη χάσει καθόλου χρόνο στην προσπάθεια να καθαρίσει το ματς μπήκε στο γήπεδο η ΑΕΚ. Με φόρα από τους θριάμβους επί του Ολυμπιακού, η ομάδα του Χιμένεθ δεν χρειάστηκε ούτε ένα λεπτό για ν’ απειλήσει τον αντίπαλό της. Τι λεπτό δηλαδή, 43 δευτερόλεπτα πέρασαν μέχρι ο Μπακάκης να βγάλει άψογη σέντρα (με το δεξί αυτή τη φορά) και ο Αραούχο να αστοχήσει με κεφαλιά εύκολη για την κλάση του. Αν αυτή η ευκαιρία όμως φάνηκε κραυγαλέα, τότε τι μπορεί να πει κανείς για ‘κείνη που ‘χασε λίγο αργότερα ο Αργεντινός… 

Ενώ λοιπόν η «Ένωση» είχε αιφνιδιάσει τους παίκτες του Παντελίδη και η τύχη φάνηκε να της χαμογελάει (με σέντρα του Μασούντ που κόντραρε στον Τριανταφυλλόπουλο και πέρασε πάνω από τον Αθανασιάδη) ο Αραούχο θύμισε… Πατίκα! Και αντί να αγριοκοιτάξει απλώς την μπάλα (ή να την αφήσει να πάει στα δίχτυα) τη βρήκε όσο χρειαζόταν με προβολή για να τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι! Αν και σοκαριστική ωστόσο, αυτή η φάση δεν σόκαρε την ΑΕΚ. Ούτε την απέτρεψε από το ν’ απειλήσει ξανά (με σουτ των Αραούχο-Μπακασέτα που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Αθανασιάδη). 

Το κακό όμως για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ότι αυτή η επιθετικότητα άρχισε να ξεθυμαίνει σταδιακά. Ή μάλλον -για να είμαστε δίκαιοι- ο Αστέρας άρχισε να την περιορίζει. Αφού ξεπέρασαν λοιπόν τα δύσκολα πρώτα λεπτά και κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, οι Αρκάδες ισορρόπησαν. Εκμεταλλευόμενοι την προβληματική λειτουργία των χαφ της ΑΕΚ (κυρίως εξαιτίας του Μοράν), άρχισαν ν’ απειλούν. Και όταν οι γηπεδούχοι έβρισκαν παρόλα αυτά τον τρόπο να φτιάξουν ευκαιρίες (όπως το γυριστό του Γαλανόπουλου πάνω από την εστία), είχαν τον Αθανασιάδη να επεμβαίνει (όπως σε φαλτσαριστό σουτ του Γκάλο με το αριστερό). 

Βλέποντας λοιπόν όλα αυτά, ο Χιμένεθ δεν το σκέφτηκε καθόλου. Με την έναρξη κιόλας του ημιχρόνου άλλαξε την κατάσταση (ρίχνοντας Κονέ και Λιβάγια στις θέσεις των Γαλανόπουλου και Μπακασέτα). Και παραλίγο να δικαιωθεί άμεσα γι’ αυτό: Όμως ο Αθανασιάδης έκανε μια ακόμα μεγάλη επέμβαση και απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα το πλάγιο πλασέ που έκανε εξ επαφής ο Λιβάγια. Πέρα, δε, από την ατυχία να πέσει σε έναν τόσο καλό γκολκίπερ, η ΑΕΚ είχε την ατυχία να χάσει και τον Κονέ. Διότι λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του τραυματίστηκε κι έδωσε τη θέση του στον Χριστοδουλόπουλο. 

Μια αλλαγή όμως που δεν αποδείχθηκε και τόσο κακή… Αφού λοιπόν τη γλίτωσε στην πρώτα καλή ευκαιρία του Αστέρα (προβολή του Σελίν σε εκτέλεση κόρνερ), η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να πάρει το προβάδισμα. Όταν ο Λάζαρος πήγε να παίξει το «1-2» με τον Γκάλο και ο Σελίν σταμάτησε την μπάλα με το χέρι. Έτσι, ο Λάζαρος στήθηκε στη βούλα και με ψύχραιμη εκτέλεση έδωσε στους «κιτρινόμαυρους» το γκολ που τόσο αναζητούσαν. Το ματς ωστόσο είχε πολύ δρόμο ακόμα. Και ο Αστέρας παραήταν καλή ομάδα για να παραιτηθεί. Φρόντισε εξάλλου να το υπενθυμίσει άμεσα ο Μανιάς με σουτ που μπλόκαρε ο Τσιντώτας. 

Όσα γκολ και να έχανε όμως ο Αραούχο (όπως το άστοχο πλασέ σε τετ-α-τετ που του κέρασε ο Λιβάγια), τόσο ψυχωμένα πάλευαν οι συμπαίκτες του για να προστατεύσουν το προβάδισμα. Όσο κι αν το δοκάρι δεν ήθελε… ούτε εκείνο τον Αργεντινό (σταματώντας τον για δεύτερη φορά σε διαγώνιο σουτ), η ΑΕΚ δεν επρόκειτο να τιμωρηθεί. Και παρόλο που ο Χριστοδουλόπουλος έχασε κι εκείνος ένα «άχαστο» (από φοβερή μπαλιά του Λιβάγια), δεν ήταν δυνατό να χάσει και η ΑΕΚ τη νίκη που θα την ξανάφερνε στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58