search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:00
MENU CLOSE

Αλλαγή στην ηγεσία του φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία

11.02.2018 18:22
Τουρκία: Την απόσυρση των βουλευτών του από το Κοινοβούλιο εξετάζει το φιλοκουρδικό HDP - Media

 

Ο Σαλαχατίν Ντεμιρτάς ανέλαβε τις τύχες του κόμματος πριν από 4 χρόνια και κατάφερε να βάλει τη φωνή των Κούρδων στην Τουρκική βουλή. Στα τέλη του 2016 όμως, συνελήφθη με την κατηγορία ότι συνεργάζεται με Κούρδους τρομοκράτες.

Το Χα Ντε Πε (HDP) το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, αντικατέστησε τον Ντεμιρτάς που βρίσκεται φυλακισμένος, προκειμένου να μπορεί σε έναν χρόνο να κατέβει στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές με νέο ηγέτη.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια των διαδικασιών για την ανάδειξη του νέου ηγέτη, το βαθύ Τουρκικό κράτος έβαζε συνεχώς τρικλοποδιές με αποκορύφωμα την ημέρα τις εκλογής οι συμμετέχοντες χρειάστηκε να περάσουν σειρά αστυνομικών ελέγχων ενώ περίπου 500 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση με το «έτσι θέλω» των αρχών.

Ο Ντεμιρτάς από τη φυλακή αρνείται τις όποιες κατηγορίες για συνεργασία με τρομοκράτες που θέλουν να του προσάψουν, αλλά ο κίνδυνος να μείνει στη φυλακή για τουλάχιστον… 142 χρόνια (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) είναι υπαρκτός.

Νέα πρόεδρος είναι η Περβίν Μπουλντάν η οποία είπε στο Ρώυτερς: «Δεν θα γίνουμε μέρος ή συνεργοί σε αυτή την περίοδο σκοταδιού και ανομίας στην ιστορία της Τουρκίας. Όσο κι αν προσπαθήσουν να μας απομονώσουν, όσο κι αν προσπαθήσουν να μας αποθαρρύνουν δια της βίας και με καταπιεστικές πολιτικές, θα βασιστούμε στην εντυπωσιακή δύναμη των δικαιωμάτων μας και στη νομιμότητα που λάμπει σαν τον Ήλιο»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43