search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:06
MENU CLOSE

Novartis και στο βάθος μυστικά…

12.02.2018 14:16

Το σκάνδαλο της Novartis – γιατί σκάνδαλο υπάρχει εδώ και δυο χρόνια σε έρευνα στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες – όπως ήταν φυσικό, κυριάρχησε στην πολιτική ατζέντα. 
Άφησε πίσω το σκοπιανό, τις αξιολογήσεις, την ρύθμιση του χρέους, την έξοδο στις αγορές, το θέμα της πώλησης πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, τις τηλεοπτικές άδειες, ακόμα και σε εξέλιξη σημαντικές δικαστικές υποθέσεις. 

Τις άφησε, όμως ή διαμορφώνεται μια ατζέντα που θα μας πάει μέχρι τις εκλογές;

Εν συντομία – πάντα – ας δούμε το θέμα της Novartis πώς θα καθορίσει το πολιτικό σκηνικό το προσεχές διάστημα.

Από τις 2.500 σελίδες της δικογραφίας, και τις δεκάδες χιλιάδες σελίδες δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο, μπορεί να πει κάνεις, ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν προκύψει με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τα πολιτικά πρόσωπα,- πιθανόν πλην μιας περίπτωσης- δεν επαρκούν για να σταθούν σε δίωξη ή σε δίκη. 

Μπορεί οι εμπλεκόμενοι να έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο – ιδίως όσοι ξέρουν πως δεν έχουν χρηματιστεί από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο –  αλλά δεν θα ήταν καλύτερα να κρατάνε όλοι την ψυχραιμία τους γιατί ακόμα η έρευνα έχει πολύ δρόμο;

Μήπως αυτό δεν θα είναι και στο πίσω μέρος του μυαλού τόσο του Μητσοτάκη, όσο και της Φώφης, παρά τη στήριξη που παρέχουν;

Δεν είναι καλύτερα να αποφεύγονται οι αναφορές για στήσιμο του θέματος από την Δικαιοσύνη και να περιορίζονται στις δικονομικές και τις διαδικαστικές κινήσεις, αντί του αναθέματος;
Ας ξεκινήσουν λοιπόν οι διαδικασίες για να διαλευκανθεί σε βάθος αυτή η ιστορία σε ό,τι αφορά τους πάντες. 

Στο πολιτικό επίπεδο θα εισπράξει ο καθένας ό,τι του αναλογεί και προφανώς θα παίξει και κάποιο ρόλο στην έκβαση των εκλογών. 
Όμως, παρά την φασαρία που γίνεται για ένα τέτοιο θέμα που αφορά τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, οι πολίτες δείχνουν επιφυλακτικοί. Όχι, λοιπόν, στο κουκούλωμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59