search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:27
MENU CLOSE

Χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων

12.02.2018 14:57
Χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων - Media

 

Η ιταλική εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων BitGrail ανακοίνωσε την κλοπή αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τους σέρβερ της, σύμφωνα με το RT. Ωστόσο, επενδυτές και προγραμματιστές άκουσαν με καχυποψία την συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Η εταιρεία ανέφερε ότι 17 εκατομμύρια νομίσματα με την ονομασία Nano, και τα οποία ανήκαν σε επενδυτές της κλάπηκαν μέσω συναλλαγών για τις οποίες δεν είχε δοθεί καμία εξουσιοδότηση. Με την αξία του κάθε κέρματος πάνω από 11 δολάρια το ποσό που κλάπηκε έφτασε τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Το Nano είναι 24ο σε αξία στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

«Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας και όλους όσοι έπαθαν οικονομική ζημιά από την παράνομη μεταφορά του nano στην πλατφόρμα μας», έγραψε σε ανακοίνωσή της η BitGrail και πρόσθεσε ότι έχει γίνει ήδη καταγγελία στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να γίνει αστυνομική έρευνα.

Η καχυποψία η οποία επικρατεί με την ανακοίνωση της εταιρείας προκύπτει από τις πρόσφατες κινήσεις της. Τον Ιανουάριο η BitGrail διέκοψε απότομα όλες τις αναλήψεις, αλλά και τις καταθέσεις του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος, του Νano. Επιπλέον, η εταιρεία ενημέρωσε τους πελάτες της ότι θα επιβάλλει την υποχρεωτική ταυτοποίηση στοιχείων αλλά και πρωτόκολλα κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, παρά το γεγονός ότι διαφήμιζε πως δεν συνεργάζεται με τράπεζες και κυβερνήσεις.

Κάποιοι πελάτες της την κατηγόρησαν ότι σχεδιάζει «απάτη για έξοδο», επιδιώκοντας την πτώση 20% του κρυπτονομίσματος, η οποία ακολούθησε την είδηση της κλοπής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:26