search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:10
MENU CLOSE

Αναταραχή στις αγορές – Νέες πιέσεις δέχονται τα ελληνικά ομόλογα

13.02.2018 06:35
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές - Media

 

Νέες πιέσεις δέχονται τα ελληνικά ομόλογα με τις τιμές να υποχωρούν και τις αποδόσεις να αυξάνονται, την ώρα που επικρατεί παγκόσμια ανησυχία στις αγορές για το ενδεχόμενο υπερθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας.

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ήταν επιτυχής και βρήκε και καλή ανταπόκριση. Ωστόσο, η αναταραχή των διεθνών αγορών έπληξε το κλίμα γύρω από τα ελληνικά ομόλογα.

Το spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε στις 353 μονάδες βάση από τις 320 μονάδες που ήταν την Παρασκευή και τις 295 μονάδες που ήταν πριν μια εβδομάδα.

Στο μέτωπο των αποδόσεων μετά την μεγάλη άνοδο της Παρασκευής και σήμερα Δευτέρα το δεκαετές ομόλογο σημείωνε απόδοση 4,29% όταν την προηγούμενη Δευτέρα είχε απόδοση 3,6%. Μεγάλη αύξηση κατέγραψε η απόδοση του νέου επταετούς ομολόγου που έφθασε το 4% από 3,5% που ήταν η αρχική απόδοση που εκδόθηκε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50