search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:50
MENU CLOSE

«Πόθεν Έσχες» για… Cons

02.12.2011 00:19

Επιτέλους, διαφάνεια στην πολιτική ζωή!

Επιτέλους, διαφάνεια στην πολιτική ζωή!

Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι πλέον στις δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» των βουλευτών δεν θα έχουν πρόσβαση μόνο οι δημοσιογράφοι, αλλά και όλοι οι πολίτες.

Επιτέλους, με αυτήν την… τολμηρή πράξη δεν θα παρατηρούνται στο μέλλον τα εξής φαινόμενα:

– Δεν θα τα χώνουν οι επιχειρηματίες κάτω από το τραπέζι στους βουλευτές και στους υπουργούς, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τα μεταβιβάζουν σε… οφσόρια φίλων τους ή συγγενών.

– Δεν θα προωθούν οι υπουργοί τις δουλειές των μεγαλοεργολάβων, των εταιρειών ενέργειας, των οπλάδων, των εταιρειών τεχνολογίας, των εταιρειών έρευνας και δημοσκοπήσεων – ναι, ναι, συμβαίνει χρόνια και αυτό, με… αντίτιμο καλή σειρά στις δημοτικότητες και σάρωμα για τους εν δυνάμει πρωθυπουργίσιμους – και δεν θα φτιάχνουν λίστες φαρμάκων για να τις καταργούν μετά, να τις επαναφέρουν και να γίνεται νταραβέρι εκατομμυρίων.

– Δεν θα υπάρχουν βουλευτές – «λομπίστες» που καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή και στην Ευρωβουλή εξυπηρετώντας πολυεθνικές κάνοντας ταμείο.

– Δεν θα υπάρχουν βουλευτές που θα εκλέγονται χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν φράγκο, γιατί προηγουμένως έχουν κάνει εξυπηρετήσεις σε μεγαλοαφεντικά ΜΜΕ.

Μα, θα πει κάποιος, όλοι αυτά κάνουν;

Όχι φυσικά, αλλά αρκούν δυο ενδεκάδες από τα δυο μεγάλα κόμματα για να καίγονται και τα χλωρά.

Δεν λύνεται, λοιπόν, το πρόβλημα της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος με επικοινωνιακά τερτίπια. Γιατί αυτό είναι η πρόσβαση… του λαού στα «Πόθεν Έσχες» των βουλευτών.

Στάχτη στα μάτια.

Χρειάζεται πιο σοβαρή και σε βάθος αντιμετώπιση του προβλήματος.

Απλώς, να μη μας περνάνε και για Con, που θα ’λεγε και ο αθυρόστομος Πάγκαλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33