search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:58
MENU CLOSE

Βέλγιο: Αντιδράσεις για την εισβολή της αστυνομίας σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων καλλιτεχνών

13.02.2018 17:45
Βέλγιο: Αντιδράσεις για την εισβολή της αστυνομίας σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων καλλιτεχνών - Media

 

 

Έντονες αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί στην κοινή γνώμη και στον καλλιτεχνικό χώρο του Βελγίου η εισβολή προ ημερών της βελγικής Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Globe Aroma, οι οποίες είναι ανοικτές σε καλλιτέχνες-πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επιχείρησης, επτά άτομα που δεν είχαν νόμιμα έγγραφα συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν σε κλειστά κέντρα ή απειλήθηκαν με απέλαση, γράφει ο βελγικός Τύπος με την εφημερίδα Le Soir να εστιάζει σήμερα στα όσα υποστήριξε ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Φαμπρις Μουργιά, περί ‘’τρομοκρατικής ενέργειας” της βελγικής αστυνομίας σε βάρος του πολιτιστικού τομέα, καλώντας ταυτόχρονα σε συνέχιση της “υγιούς ανυπακοής των πολιτών”.

Η ίδια εφημερίδα στο κύριο άρθρο της και με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός επιχειρεί να αναλύσει τη στρατηγική των Φλαμανδών εθνικιστών του N-VA, (που συμμετέχουν στην κυβερνητική συνεργασία) η οποία επικεντρώνεται σε θέματα ασφάλειας και ταυτότητας, χωρίς όμως την ίδια στιγμή να φροντίζει για τη διασφάλιση ορισμένων διόλου ασήμαντων συνταγματικών και διεθνών κανόνων. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι το Κράτος Δικαίου δεν είναι διαπραγματεύσιμο και ότι είναι δικαιολογημένη η κινητοποίηση του κόσμου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28