17/11/2018 13:56:44

«Βόμβα» στο Ισραήλ: «Να παραπεμφθεί για διαφθορά ο Νετανιάχου» προτείνει η αστυνομία

Δημοσκόπηση: Οι περισσότεροι Ισραηλινοί πιστεύουν την αστυνομία παρά τον Νετανιάχου - Media

 

Δραματικές εξελίξεις στο Ισραήλ, καθώς η αστυνομία της χώρας προτείνει την άσκηση δίωξης κατά του πρωθυπουργού Μπένγιαμιν Νετανιάχου με την κατηγορία της διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι δωροδοκήθηκε με το ποσό των 100.000 δολαρίων σε δώρα από επιφανείς Ισραηλινούς, προκειμένου να τους εκδοθούν 10ετείς βίζες για τις ΗΠΑ.

Επίσης, σε μια δεύτερη υπόθεση, ο Νετανιάχου φέρεται να ζήτησε υποστήριξη από εκδότη μεγάλης ισραηλινής εφημερίδας, με αντάλλαγμα τον έλεγχο μιας άλλης φιλοκυβερνητικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με την έγκριτη ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, η αστυνομία κατηγορεί τον πρωθυπουργό της χώρας ότι έδρασε εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και ζητά να παραπεμφθει και για τις δύο υποθέσεις.

Ο Νετανιάχου έχει αρνηθεί κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες και μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση και κατά του αρχηγού της αστυνομίας και άλλων αξιωματικών που εμπλέκονται στην έρευνα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.