search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:43
MENU CLOSE

Βουλή: Δέκα κάλπες και μια συνεδρίαση για την προανακριτική της Novartis

14.02.2018 10:28
Δημοσκόπηση Pulse: Κάθαρση για τη Novartis ζητά το 78% των πολιτών - Media

Ανοιχτό παραμένει το σενάριο για 10 κάλπες και μια συνεδρίαση της Ολομέλειας, για την Προανακριτική της Novartis στη Βουλή μετά το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πάντως, λόγω του πρωτόγνωρου της διαδικασίας στο Κοινοβούλιο επικρατεί πυρετός συσκέψεων και η οριστικοποίηση όλων των λεπτομερειών. 

Αύριο στη Διάσκεψη των Προέδρων θα καθοριστεί και ο αριθμός των συνεδριάσεων της Ολομέλειας. Εάν δηλαδή θα γίνει μια από το πρωί έως το βράδυ της Τετάρτης 21/2, όπως είχε εισηγηθεί εξ αρχής ο Πρόεδρος της Βουλής, ή δυο με έναρξη το απόγευμα της Τρίτης. 

Για τη διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας προκρίνονται οι 10 κάλπες, μια για κάθε πολιτικό πρόσωπο κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με το ερώτημα της παραπομπής ή μη σε Προανακριτική χωρίς αναφορά σε πιθανά αδικήματα, προς την εθνική αντιπροσωπεία τα μέλη της οποίας θα απαντήσουν “Ναι”, “Όχι” ή “Παρών”. 

Εάν τελικώς ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία αντί εκείνης της μιας κάλπης, η μυστική ψηφοφορία αποκτά ενδιαφέρον, αφού τα αποτελέσματα πιθανόν να διαφέρουν από πρόσωπο σε πρόσωπο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:41