search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:41
MENU CLOSE

Μπακογιάννη: Αργές οι κυβερνητικές αντιδράσεις στη συμπεριφορά της Τουρκίας

14.02.2018 11:04
Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν θα καταργήσει τον συντελεστή 6% σε φάρμακα, βιβλία και ενέργεια - Media

 

H κυβέρνηση εισπράττει τα επίχειρα της πολιτικής που ακολούθησε στο Σκοπιανό και στο θέμα της Αλβανίας, καθώς με τις κινήσεις της τορπιλίζει την εθνική συνεννόηση, για να πλήξει τους πολιτικούς αντίπαλους της, δήλωσε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Χρειάζεται μια πιο ουσιαστική απάντηση στα θέματα αυτά. Διαπιστώνω αργές αντιδράσεις και ανακλαστικά από την κυβέρνηση» παρατήρησε. 

Σύμφωνα με την πρώην υπουργό Εξωτερικών η Τουρκία δεν προκαλεί μόνο στα Ίμια, άλλα σε ολόκληρο το Αιγαίο, και ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να δείξει στο εσωτερικό του μέτωπο ότι βάλλεται πανταχόθεν.

Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση και κινητοποίηση της Ελλάδας με σοβαρότητα προς το εξωτερικό γιατί η Τουρκία θα συνεχίσει αυτή την τακτική. Επιπλέον, όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, η ευρωπαϊκή πίεση δεν λαμβάνεται πλέον σοβαρά υπόψιν από την τουρκική πλευρά.

Σημείωσε επίσης ότι «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί και τις δύο πλευρές για αποκλιμάκωση, ενώ είναι μία πλευρά είναι αυτή που κλιμακώνει». 

«Στο τέλος θα μείνει μια ατμόσφαιρα σαπίλας»

Όσον αφορά την υπόθεση της Novartis η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα δεχθεί σπίλωση στελεχών άνευ αποδεικτικών στοιχείων. «Χρειάζεται να χυθεί άπλετο φως, αλλά όχι λάσπη στον ανεμιστήρα» τόνισε.

Όπως επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ, «η λογική να σπιλώνεις πολιτικά στελέχη για να κερδίσεις ένα μικροπολιτικό όφελος, θα σού γυρίσει μπούμερανγκ… Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να κερδίσει κομματικά οφέλη θα βλάψει την ουσία της υπόθεσης, και δεν θα δικαιώσει τον απλό Έλληνα πολίτη». 

Στο τέλος, προειδοποίησε η κ. Μπακογιάννη, θα μείνει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα σαπίλας της πολιτικής ζωής του τόπου και η πραγματική έρευνα για την εταιρεία δεν θα αποκαλυφθεί. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:41