search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54
MENU CLOSE

Πέθανε ο Ρουντ Λούμπερς – Θρήνος στην Ολλανδία

14.02.2018 19:48
Πέθανε ο Ρουντ Λούμπερς - Θρήνος στην Ολλανδία - Media

 

Ένας από τους σημαντικότερος μεταπολεμικούς πολιτικούς της Ολλανδίας και από τους κρίσιμους «παίκτες» στην Ευρώπη, ο Ρουντ Λούμπερς πέθανε σε ηλικία 79 ετών.

Ο Λούμπερς διετέλεσε πρωθυπουργός της Ολλανδίας από το Νοέμβριο του 1982 ως τον Αύγουστο του 1994, με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της χώρας, ενώ από το 1973, οπότε και εγκατέλειψε τον ιδιωτικό τομέα, όπου εργαζόταν ως οικονομολόγος, υπήρξε υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών.

Αφότου εγκατέλειψε τον πρωθυπουργικό θώκο, ο Λούμπερς υπήρξε Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και συμμετείχε σε πολλές ΜΚΟ.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Λούμπερς απεβίωσε στο σπίτι του «παρουσία της γυναίκας και των παιδιών του», χωρίς να αναφέρεται την αιτία θανάτου.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι η χώρα έχασε «μια πολιτική προσωπικότητα με διεθνές εκτόπισμα».
 
Με το σύνθημα «περισσότερη αγορά, λιγότερη κυβέρνηση», ο Λούμπερς, που θεωρήθηκε ως ο ιδεολογικός παρτενέρ της βρετανίδας πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ, προέβη σε περικοπές δαπανών σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:52