search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:55
MENU CLOSE

Δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε το πρωί; Αυτή είναι η μέθοδος για να γίνετε πρωινός τύπος σε 21 μέρες

15.02.2018 08:05
Καταγγελία σωματείων για νέο εργοδοτικό τρικ ώστε να αποφύγουν τον αυξημένο κατώτατο μισθό - Media

 

Έρευνες έδειξαν πως ο αριθμός 21 δεν είναι καλός μόνο για αυτούς που πηγαίνουν στο καζίνο, αλλά συσχετίζεται και με τις συνήθειες που όλοι μας έχουμε. Έτσι, είναι ο ιδανικός αριθμός για να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στη ζωή σας.

Αμέτρητα βιβλία έχουν γραφτεί γύρω από τον αριθμό 21 και για πώς βοήθησε αυτό το νούμερο πολλούς ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους (κι ας μην έπαιζαν black jack). Σύμφωνα με τους επιστήμονες αρκούν 21 μέρες για να αποκτήσετε μια νέα συνήθεια ή για να ξεφορτωθείτε μια παλιά.

Ένα από τα προβλήματα που απασχολούν πολλούς ανθρώπους είναι το πρωινό ξύπνημα. Πολύς κόσμος παραπονιέται πως δεν μπορεί με τίποτε να γίνει πρωινός τύπος όσο κι αν έχει προσπαθήσει. Όντως δεν γίνεται να γίνετε πρωινοί τύποι μέσα σε 1 μέρα. Σε 21 μέρες όμως γίνεται, εμείς δοκιμάσαμε την παρακάτω μέθοδο και όντως δουλεύει.

Πάρτε την απόφαση Πριν ξεκινήσετε μια μεγάλη αλλαγή πρέπει να είστε σίγουροι για αυτό που θα κάνετε. Αν έχετε αποφασίσει να γίνετε πρωινοί τύποι τότε δεν θα πρέπει να το βάλετε κάτω. Στην αρχή θα πιεστείτε αρκετά αλλά μετά από 21 μέρες θα αναρωτιέστε γιατί δεν κάνατε αυτή την αλλαγή νωρίτερα.

Κοιμηθείτε νωρίτερα Το να γίνετε πρωινοί τύποι και να παραμείνετε και βραδινοί, όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται. Αν επιλέξετε να αποκτήσετε πρωινές συνήθειες θα πρέπει να αρχίσετε να πηγαίνετε για ύπνο νωρίτερα. Δοκιμάστε να πηγαίνετε νωρίς για ύπνο και να ξυπνάτε τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα κάθε πρωί. Αν για παράδειγμα πηγαίνετε για ύπνο 2 ή 3 η ώρα και ξυπνάτε 8 για να πάτε στη δουλειά, θα πρέπει να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια και να πηγαίνετε για ύπνο το πολύ στις 12, ώστε να μπορείτε να ξυπνάτε 6.30 με 7 και να μην καταπιέζεστε να τρώτε πρωινό οδηγώντας και να φοράτε τα παπούτσια τρέχοντας να προλάβετε το λεωφορείο. Είναι ζωή αυτή;

Αλλάξτε τις συνήθειες των γύρω σας Αν μένετε μαζί με άλλους ανθρώπους θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως οι ζωές τους θα αλλάξουνε επίσης. Μπορεί μέχρι τώρα να σηκωνόταν ο σύντροφός σας νωρίτερα για να ετοιμάσει το πρωινό. Αν οι γύρω σας καταλάβουν πως αλλάξατε συνήθειες αρχικά και υποσυνείδητα θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν. Να είστε προετοιμασμένοι λοιπόν να παλέψετε για το δικαίωμά σας στην αλλαγή. Η προετοιμασία του πρωινού είναι μια διαδικασία που είναι πολύ χαλαρωτική και όμορφη οπότε μπορείτε αν θέλετε να την αναλάβετε εσείς από εδώ και πέρα.

Μην απογοητεύεστε Αν κάποια μέρα σας πάρει ο ύπνος ή δεν ακούσετε το ξυπνητήρι μην απογοητευτείτε. Αρχικά θα σας φαίνεται μαρτύριο όλη αυτή η αλλαγή και το σώμα σας θα αντιδράσει. Ενδεχομένως να έχετε κάποιους πονοκεφάλους και ανορεξία στο να κάνετε διάφορα πράγματα. Μην το βάζετε κάτω. Μετά τις 21 μέρες θα νιώθετε ένας άλλος άνθρωπος.

Διώξτε το άγχος Οι πρωινοί τύποι στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίζουν λιγότερο άγχος από τους υπόλοιπους. Αν ξυπνάτε στην ώρα σας, ετοιμάζεστε όπως πρέπει με την άνεσή σας, πίνετε τον πρωινό σας καφέ απολαμβάνοντας τη γεύση του και προλαβαίνοντας να κάνετε ακόμα και την πρωινή σας γυμναστική, θα καταλάβετε πως είναι πολύ πιο ωραίο να είστε πρωινοί τύποι και θα ξαναβρείτε και πάλι το νόημα της ζωής. Επιπλέον θα νιώσετε ξαφνικά πως έχετε πολύ περισσότερο χρόνο να κάνετε πράγματα που αγαπάτε με την άνεσή σας.

Πηγή: spirossoulis

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:53