search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 19:11
MENU CLOSE

Στους ομοφυλόφιλους αφιερώνει την τελευταία του συλλογή ο Κρίστοφερ Μπέιλι

15.02.2018 08:53
Στους ομοφυλόφιλους αφιερώνει την τελευταία του συλλογή ο Κρίστοφερ Μπέιλι - Media

 

Ο Κρίστοφερ Μπέιλι, στον οποίο έχουν αποδοθεί εύσημα για τη μετατροπή του Burberry σε πανίσχυρο οίκο μόδας, ήταν ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος επικεφαλής εταιρείας στον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE 100 (UK100), όταν ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος το 2014.

Ο Μπέιλι ο οποίος αποχωρεί από τον Burberry, δήλωσε τη Δευτέρα ότι αφιέρωσε την τελευταία του συλλογή στις εκστρατείες για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και ότι τα μοντέλα στην επίδειξη στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου θα φορέσουν το κλασικό καρό της μάρκας με τα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου.

«Η τελευταία μου συλλογή εδώ στον Burberry είναι αφιερωμένη και υποστηρίζει ορισμένες από τις καλύτερες και φωτεινότερες οργανώσεις που βοηθούν τη LGBTQ + νεολαία σε όλο τον κόσμο» τόνισε ο Κρίστοφερ Μπέιλι σε δήλωσή του.

«Δεν υπήρξε μέχρι τώρα πιο σημαντική στιγμή να ειπωθεί ότι στη διαφορετικότητά μας βρίσκεται η δύναμή μας και η δημιουργικότητά μας».

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το νέο σχέδιο «καρό ουράνιο τόξο» στα χρώματα της διεθνώς αναγνωρισμένης σημαίας ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας θα παρουσιαστεί στο τελευταίο show του Μπέιλι στην επίδειξη μόδας στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου το Σάββατο.

Ο οίκος Burberry γνωστοποίησε ότι θα κάνει επίσης δωρεές σε τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων: το Trust Albert Kennedy, το πρόγραμμα Trevor και την ILGA (Διεθνή Ένωση Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφισεξουαλικών).

Το Trust Albert Kennedy βοηθά άστεγους νέους ομοφυλόφιλους στη Βρετανία, ενώ το πρόγραμμα Trevor παρεμβαίνει με δράσεις για την πρόληψη αυτοκτονιών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η ILGA είναι ένωση προστασίας.

Η εταιρεία της οποίας οι πωλήσεις παραμένουν σταθερές μετά από μια περίοδο ταχείας αύξησης υπό τον Μπέιλι, τον αντικατέστησε από διευθύνοντα σύμβουλο ορίζοντας στη θέση του τον Μάρκο Γκομπέτι πρώην επικεφαλής της γαλλικής πολυτελούς μάρκας Celine.

Ο Μπέιλι θα παραιτηθεί φέτος και από τους άλλους ρόλους του ως προέδρου και επικεφαλής δημιουργικού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03