search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:39
MENU CLOSE

Δείτε πως δύο 34χρονοι εξαπάτησαν 18 πρακτορεία του ΟΠΑΠ (Photo)

15.02.2018 10:52
Δείτε πως δύο 34χρονοι εξαπάτησαν 18 πρακτορεία του ΟΠΑΠ (Photo) - Media

 

Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, δύο 34χρονοι, κάτοικοι Αρχαγγέλου, που κρίθηκαν ένοχοι απόπειρας απάτης άπαξ και κατά μόνας και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση κατά συναυτουργία, ενώ τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Σύμφωνα με την dimokratiki, το δικαστήριο τούς έκρινε αθώους ένωσης για την διάπραξη πλημμελήματος και απάτης με δεδομένο μάλιστα ότι αποζημίωσαν στο ακέραιο τα θύματα τους.
Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε για όλες τις ως άνω πράξεις ένας 36χρονος, εξάδελφος του πρώτου κατηγορούμενου.

Οι κατηγορούμενοι ενεπλάκησαν στην πολύκροτη υπόθεση διακίνησης παραχαραγμένων κρατικών λαχείων του ΟΠΑΠ.

Εξαργύρωσαν από 18 πρακτορεία του ΟΠΑΠ στο νησί της Ρόδου παραχαραγμένα Κρατικά Λαχεία, που κέρδιζαν από 100 ευρώ το καθένα.
Μπόρεσαν συγκεκριμένα να αναπαράγουν δεκάδες Κρατικά Λαχεία που είχαν κερδίσει στα “λήγοντα” (τους 4 τελευταίους αριθμούς) και άρχισαν να επισκέπτονται πρακτορεία του ΟΠΑΠ αρχικά στα χωριά του νησιού και εν συνεχεία στην πόλη.
Από την έρευνα των αστυνομικών κλήθηκαν και κατέθεσαν εις βάρος τους 17 ιδιοκτήτες πρακτορείων. Διαπιστώθηκε συγκεκριμένα ότι οι δράστες, εκ των οποίων συνελήφθη επ΄αυτοφώρω ο ένας, είχαν εξαπατήσει ένα πρακτορείο στην Ιαλυσό, ένα στην Κρεμαστή, ένα στην Παστίδα, ένα στο Παραδείσι, ένα στη Θολό, ένα στη Σορωνή, ένα στις Φάνες, ένα στον Εμπωνα, ένα στο Γεννάδι και 8 στην πόλη της Ρόδου.

Από την προανάκριση είχε προκύψει ότι οι κατηγορούμενοι αφού ενημερώθηκαν μέσω του διαδικτύου, για την ποιότητα του χαρτιού των κρατικών λαχείων, το βάρος κάθε λαχνού και άλλες λεπτομέρειες, έκαναν χρήση λαχνού κρατικού λαχείου αξίας 5 ευρώ και χρησιμοποιώντας εκτυπωτές, σκάνερ, το πρόγραμμα ανάλυσης φωτογραφιών “Photoshop” και χαρτί πολυτελείας δημιούργησαν λαχνούς με τον αριθμό 043857 της 029 σειράς που κέρδιζαν από 100 ευρώ έκαστο.

Θυμίζουμε ότι ο ένας εκ των δραστών, που συνελήφθη, επεδίωξε να εξαργυρώσει το πλαστό λαχείο στο πρακτορείο του προέδρου των πρακτόρων κ. Τάσου Λυριστή, στην οδό Στέλιου Κωτιάδη, ο οποίος όμως είχε ενημερωθεί από τους συναδέλφους του για την κομπίνα και είχε λάβει μέτρα προστασίας.
Πιο συγκεκριμένα αφού διαπιστώθηκε ότι διακινούνται πλαστά λαχεία ο κ. Λυριστής πήρε αντίγραφα από φωτογραφικό υλικό, που εξασφάλισε από κύκλωμα εσωτερικής μαγνητοσκόπησης πρακτορείων και το μοίρασε στο σύνολο των πρακτόρων του νησιού.
Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο πρακτορείο του κ. Λυριστή και απευθυνόμενος σε υπάλληλο του ζήτησε να εξαργυρώσει τα κέρδη του.

Ο υπάλληλος τηλεφώνησε στον κ. Λυριστή, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του, και του είπε ότι υπάρχει ένα λαχείο προς εξαργύρωση και πρέπει να μεταβεί στο κατάστημα για να του δώσει λεφτά γιατί δεν είχε.
Εμπρόκειτο για κωδικοποιημένο μήνυμα που είχαν προσυμφωνήσει και ο κ. Λυριστής αφού το έλαβε ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για να μεταβεί ταχύτατα στο κατάστημά του.
Ο ίδιος έφτασε ενωρίτερα εκεί και με το που μπήκε κλείδωσε την εξωτερική πόρτα ενημερώνοντας τον «τυχερό» ότι έχει κληθεί η Ασφάλεια.

Εκείνος άρχισε τότε να χτυπά με μπουνιές και κλωτσιές την πόρτα και όταν ο κ. Λυριστής διαπίστωσε ότι δεν έφερε μαζί του όπλο ή μαχαίρι, τον προειδοποίησε ότι θα χρησιμοποιούσε βία.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά από 20 λεπτά της ώρας και τον προσήγαγαν.Από εκεί και πέρα ξετυλίχθηκε το κουβάρι.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου, όλοι οι πράκτορες κατέστησαν σαφές ότι τους έχουν επιστραφεί τα χρήματα από τους κατηγορούμενους ενώ ο κ. Λυριστής έκανε λόγο στην κατάθεση του για ερασιτεχνική απάτη.
Ο πρώτος κατηγορούμενος, που ήταν παρών στην διαδικασία, ομολόγησε τα όσα του αποδίδονται τονίζοντας ότι είχε ξεκινήσει την πλαστογραφία ως αστείο προκειμένου να αποδείξει στον συγκατηγορούμενό του ότι μπορούσε να φτιάξει πανομοιότυπα λαχεία και ότι εν συνεχεία εξαργύρωσε ορισμένα εξ’ αυτών (τα υπόλοιπα φέρεται να εξαργύρωσε ο συγκατηγορούμενος του, που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα).
Επεσήμανε εξάλλου ότι είχε πλαστογραφήσει τα λαχεία με εξοπλισμό που είχε στην οικία του ο οποίος δεν κατασχέθηκε και πως τα μηχανήματα που κατασχέθηκαν στην οικία του εξάδελφου του δεν είχαν χρησιμοποιηθεί και δεν ήταν λειτουργικά. Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Κώστας Σαρής και Στέλιος Κιουρτζής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:39