search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:21
MENU CLOSE

Γενειοφόροι και αμπεχονοφορούντες του παρελθόντος

02.12.2011 10:17
Γενειοφόροι και αμπεχονοφορούντες του παρελθόντος - Media

Όλα φαίνεται να αλλάζουν σε αυτήν τη χώρα, εκτός από την πολιτική και τους πολιτικούς της, που κρατάνε τον ίδιο ρυθμό.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Όλα φαίνεται να αλλάζουν σε αυτήν τη χώρα, εκτός από την πολιτική και τους πολιτικούς της, που κρατάνε τον ίδιο ρυθμό. Το βαθύτατο και πανίσχυρο πολιτικό κατεστημένο, φανερό και άδηλο, μοιάζει να σχεδιάζει τις επόμενες καλά οργανωμένες κινήσεις του. Το πολιτικό μας σύστημα, έτσι όπως λειτουργεί, παρά τις φαινομενικές του διαφορές, έχει κατοχυρώσει μια πραγματικότητα την οποία συντηρούν οι κομματικοί μηχανισμοί με νύχια και με δόντια μέσα από συγκεκριμένους ρόλους. Μερικές φορές τα κόμματα μοιάζουν σαν να παίζουν σε μια θεατρική παράσταση τον ρόλο του καλού και του κακού μπάτσου. Πάρα τις «διαφορές» τους, αυτό που αποτελεί βασική τους μέριμνα είναι ο έλεγχος και η διατήρηση της εξουσίας που κατέχουν. Ευκαιριακές πολιτικές, απύθμενης ανευθυνότητας εξαγγελίες, ανίερες συμμαχίες, ανόητοι παλικαρισμοί, όλα στην πλάτη ενός λαού που βουλιάζει μέσα στη λυματολάσπη του πολιτικού μας συστήματος. Σκεφτείτε μόνο την πορεία όλων εκείνων των νέων προσώπων – γιατί η πολιτική και οι πολιτικές ασκούνται από πρόσωπα – που ανέδειξε η περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου, πόσες… ανατροπές έφεραν στο πολιτικό κατεστημένο, όπου εισήλθαν γενειοφόροι και αμπεχονοφορούντες.

 

ΥΓ.: Πριν από μερικά χρόνια, συγκεκριμένα το 1989, για τις ανάγκες του «πολιτικού συστήματος» ενώθηκαν σε μια ιερή – τότε – συμμαχία Ν.Δ., ενιαίος Συνασπισμός και ΚΚΕ.

Μην παριστάνει τώρα το βαθύ κατεστημένο των κομματικών μηχανισμών έκπληξη για την ανίερη κυβέρνηση Παπαδήμου!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:21