search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:57
MENU CLOSE

H «Ταξιαρχία Αλεξέι Μοζγκοβόι» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη ουκρανική πρεσβεία

15.02.2018 22:19
Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: Θέλουμε δίκαιες, έντιμες και ειρηνικές λύσεις σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα - Media

Την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στην ουκρανική πρεσβεία, τα ξημερώματα της 20ης Ιανουαρίου, ανέλαβε η ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «Ταξιαρχία Αλεξέι Μοζγκοβόι».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Πέμπτης αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018, επιτεθήκαμε με μολότοφ στο εσωτερικό της ουκρανικής πρεσβείας στην Αθήνα, όπου στεγάζονται και οι κατοικίες της διπλωματικής αποστολής, στο αστυνομικό φυλάκιο, καθώς και στα οχήματα της πρεσβείας.

Η επίθεση μας αποτέλεσε απάντηση στο πραξικόπημα και την εθνικιστική εξέγερση που οργάνωσαν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση τον Νοέμβριο του 2013 στην Ουκρανία. Πρώην Σοβιετική Δημοκρατία, η οποία αποτελεί βασικό δρόμο μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη και η οποία έπρεπε να προσδεθεί πλήρως στο άρμα των ΗΠΑ και της ΕΕ. Σήμερα η Ουκρανία βρίσκεται κάτω από τη μπότα μιας πραξικοπηματικής κυβέρνησης, υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, με τα ναζιστικά τάγματα εφόδου να αποτελούν οργανικό τμήμα του επίσημου στρατού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:57