search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:29
MENU CLOSE

Σκοπιανό: «Ο όρος Μακεδονία είναι δεδομένος» – Άλλαξαν το όνομα του αεροδρομίου στη ΠΓΔΜ

16.02.2018 10:53
Σκοπιανό: «Ο όρος Μακεδονία είναι δεδομένος» - Άλλαξαν το όνομα του αεροδρομίου στη ΠΓΔΜ - Media

 

Ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ είναι δεδομένος δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και επισήμανε ότι «ακούμε το μήνυμα της συγκέντρωσης (για τη Μακεδονία), διαφωνούμε κάθετα». Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι «οι διαπραγματεύσεις έχουν δυναμική, προϋπόθεση είναι η αλλαγή των αλυτρωτιστικών αναφορών στο Σύνταγμα». Σχετικά με το ονοματολογικό, ξεκαθάρισε -όπως έχει κάνει και ο Νίκος Κοτζιάς- ότι ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία είναι δεδομένος. 

«Είναι λανθασμένη η άποψη της απάλειψης του όρου “Μακεδονία”’, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αδιάλλακτη στάση από τους εταίρους μας, θα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί στους εταίρους μας» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  «Ακούμε το μήνυμα της συγκέντρωσης (για τη Μακεδονία) διαφωνούμε κάθετα» ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στο ΦΕΚ η απόφαση για μετονομασία του αεροδρομίου

Χθες, Πέμπτη, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της ΠΓΔΜ η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου από την 6η Φεβρουαρίου για τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» και του αυτοκινητόδρομου της χώρας, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, σε αυτοκινητόδρομο «Φιλία».

Συμφωνία βλέπει ο Ζάεφ

Μιλώντας σε Σκοπιανούς δημοσιογράφους ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα γεφυρωθούν οι διαφορές και στα υπόλοιπα τέσσερα. Ο κ. Ζάεφ επανέλαβε ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός αποτελεί αποδεκτή επιλογή για την ΠΓΔΜ, ενώ έχουν απορριφθεί όλες οι υπόλοιπες προτάσεις «περιλαμβανομένων εκείνων με χρονικό προσδιορισμό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:28